|

FETÖ’nün sonu geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ’yle mücadelede hemen her gün bir ülkeden işbirliği çağrısını aldıklarını söyledi. Türkiye ve dışarıdaki FETÖ’cülere seslenen Erdoğan, “Artık sonunuz geldi, gidecek yeriniz kalmadı. Başınızdaki ‘Fetö’ denen adam da eninde sonunda gelecek” dedi.

Fazlı Şahan
04:00 - 10/01/2019 Perşembe
Güncelleme: 01:53 - 10/01/2019 Perşembe
Yeni Şafak
Recep Tayyip Erdoğan
Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde Yerel Yönetimler Sempozyumu'na katılan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, FETÖ'cülere yönelik önemli mesajlar verdi:

Türkiye son 5 yıllık dönemde pek çok tarihi hadiseyi üst üste yaşadı. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçiş bunların en önemlilerinden biridir. Parlamenter sistem içinde koalisyonlarla geçen yılların ülkemize çok ağır maliyeti oldu. Son 14 yılın enflasyon ortalaması 70,3. AK Parti'nin iktidara gelişiyle birlikte koalisyonlar dönemi bitti. 16 yılın enflasyonda ortalaması 9,54. Gerçek ortada. Gerek son 16 yılda ülkeyi demokraside ve ekonomide getirdiğimiz seviye gerekse yeni yönetim sistemimizin imkanları, maruz kaldığımız saldırılara daha hızlı ve etkin karşı koyabilmemizi temin etti.

DÜŞMANLARIN EN ALÇAĞI

İçeride ve dışarıda terör örgütleri ile onların destekçileri pek çok nifak odağına karşı gece gündüz mücadeleyi sürdürüyoruz. Millet olarak biz gördüğümüz, bildiğimiz, karşımıza cesaretle çıkan düşmandan korkmayız. Bizim için aslı büyük tehdit farklı kimlikler ve görüntüler altında içimize sızdırılmış olan düşmanlardır. Son dönemde bu düşmanların en sinsisinin, en alçağının, en tehlikelisinin saldırısına maruz kaldık. Bu da Feto terör örgütü.

SİYASETLERİNE MEZE ETMEYE KALKTILAR

Biz 17/25 Aralık'ta bu alçaklara karşı mücadele çağrısı yaptığımızda birileri ülkenin ve milletin beka meselesi olan bu konuyu, günlük siyasetlerine meze etmeye kalktılar. Hatta bazılarının aklını başına getirmeye 15 Temmuz darbe girişimi bile yetmedi. FETÖ'nün milletimize saldırısına değil, buna karşı aldığımız tedbirlere 'darbe' diyecek kadar idrak yoksunu bu çevreler hala aynı teraneleri ısıtıp ısıtıp gündeme getiriyor.

HEPSİNE SESLENİYORUM

  • Buradan ülkemiz içindeki ve dışındaki tüm FETÖ'cülere sesleniyorum. Artık sonunuz geldi, gidecek yeriniz, atacak adımınız kalmadı. Başınızdaki 'Feto' denen adamın arkasındakiler ne zamana kadar arkasında durur bilemem ama eninde sonunda o da gelecek. Elebaşılarınızın bir kısmı sizleri kelimenin tam anlamıyla satarak, rahatça yaşayabileceklerini düşündükleri yerlere kaçtılar, kaçıyorlar halen.

MEZARLIKTA ISLIK ÇALMAYA BENZER

Ama hiç heveslenmesinler, hepsini de saklandıkları deliklerde bulup, birer birer adaletin karşısına çıkartacağız, topluyoruz. Cezaevlerinde olup da hala esip gürleyen örgüt mensuplarının yaptıkları iş, mezarlıkta ıslık çalmaya benziyor. Korkunun ecele faydası yok. Milletimize yaptıkları ihanetin bedelini ömürleri boyunca ödeyecekler.

31 MART'TA TASFİYE EDİLECEK

FETÖ'yu kamudan büyük ölçüde tasfiye ettik. İş dünyasındaki irtibatlarını, imkanlarını neredeyse yavaş yavaş sıfırlıyoruz.

Belediyelerdeki son kalıntıları 31 Mart itibarıyla milletimiz tarafından tasfiye edilmiş olacaktır. Hemen her gün bir başka ülkeden FETÖ mensuplarına yönelik operasyonlar ve işlemler için işbirliği çağrısı alıyoruz. Dünyada saklanacak hiçbir yerleri kalmayana kadar peşlerinden gideceğiz.

Naylon poşete savaş açtık

  • Erdoğan, eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğündeki "Sıfır Atık Projesi"ne değinerek, "Sıfır Atık Projesi konusunda ben yerel yönetimlerin çok çok kararlı çok çok ısrarlı olması gereğini savunuyorum" dedi. Plastik poşet ve bunun benzeri birçok ürünle ilgili bir savaş başlattıklarını bildiren Erdoğan, "Bunları toprak 500, 750, 1000 yıl eritemiyor. Buna karşı bir savaş. Bu savaşımızı kararlı şekilde başlattık" diye konuştu. Erdoğan, "Arkadaşlara dedim ki '31 Mart kampanyasında biz file kullanalım, bez torba kullanalım.' Biz asla naylon poşet kullanmayacağız. 'Birilerinin bir yerden bu işi başlatması lazım' dedik, Bu da bize yakışır. Biz bu işi savunuyorsak bize yakışır. Biz de şu anda bunun çalışmasını yapıyoruz. Güzel olacak, şık olacak" dedi.

Bindirilmiş kıtalarla seçim kazanılmaz

Türkiye’de demokrasinin gelişmesinde mahalli idarelerin, tarihi işlev üstlendiği belirten Erdoğan, seçim dönemindeki şehirlerarası göçe dikkati çekti. Erdoğan, “Bizim beldede bizim amcaoğlunun kazanması lazım, bizim aşiretten filancanın kazanması lazım. Ne yapalım? Ankara’dan İstanbul’dan göç yapalım. Böyle bir şey olamaz, bu, işgalin farklı bir türüdür. Bundan sonra bu tür şeyleri İçişleri Bakanlığımızla da daha yakın takibe alacağız. Böyle bir demokrasi olmaz, ‘taşıyalım, gidelim, bindirilmiş kıtalarla seçim kazanalım’ olmaz böyle bir şey. Kim orada yaşıyorsa seçimi onlar yapsın, neticesine de herkes katlansın, o da nereye yerleşmişse orada yapsın. Böyle bir yanlış anlayış üzerine ne belediyecilik ne demokrasiyi yakıştıramayız. Bunlar doğru şeyler değil. Onun için buradaki kararlılığımızı unutmadığımızı özellikle ifade etmek istiyorum” dedi.

  • Baktık çözemiyorlar grevi iki ay erteledik
  • İzmir'deki İZBAN grevini hatırlatan Erdoğan, "Baktık ki anlaşamıyorlar, mecburen Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile grevi 2 ay erteledik. Yetkim oraya kadar olduğu için 2 ay erteledik. Ondan sonra Hakem Kurulu'na gidecek. Niye? Bizim derdimiz var, dertliyiz. Orada vatandaşımızı sokaklarda sersefil yapma hakkımız var mı? Bunu çözmek durumundayız. İZBAN'ın yüzde 50'sini devlet, yüzde 50'sini belediye yapmış. Niçin yapılmış bunlar? Halkımızın huzurlu bir şekilde ulaşımını sağlayabilmek için yapılmış. Dün itibarıyla oradaki grev 2 ay süreyle ertelenmiş oldu" dedi.
  • Sıkıysa yalanla
  • Ankara’da MÜSİAD Vefa Gecesi’ne katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, CHP’nin enflasyon rakamlarıyla ilgili yalanına cevap verdi. Kendi iktidarları dönemine denk gelen 16 yılın enflasyon rakamlarını tek tek hatırlatan Erdoğan, ortalama rakamın yüzde 9.54 olduğunu açıkladı. 1989’dan kendi iktidarlarına kadar geçen 14 yılın enflasyon rakamlarını da tek tek belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu dönemin ortalamasının ise yüzde 70.3 olduğunu vurguladı. Erdoğan konuşmasının devamında “Hayatları yalan. Bunlarda dürüstlük diye bir şey yok. Ben resmi rakamları açıkladım. Sıkıysa bu resmi rakamları çıksınlar, yalanlasınlar” ifadelerini kullandı.

#Recep Tayyip Erdoğan
#Mücadele
#FETÖ
#Son
5 yıl önce