|

Gara şehidinin babası: Terör sözcüleri 'iyi misafir ederler' demişti oğluma işkence etmişler

Gara’da teröristlerce şehit edilen 13 kişiden, Gaziantep’te ikamet eden Müslüm Altıntaş’ın babası Şevket Altıntaş, terör sözcülerinin kendilerine 'Merak etmeyin yemezler, yedirirler. İyi misafir ederler' dediklerini ancak oğlunun naaşının bir deri bir kemik kaldığını ve işkence izlerini gördüğünü ifade ederek HDP'nin yalanlarına kanılmaması konusunda uyardı.

17:18 - 18/02/2021 Perşembe
Güncelleme: 17:42 - 18/02/2021 Perşembe
IHA
Gara şehidi Topçu Er Müslüm Altıntaş'ın ailesi.
Gara şehidi Topçu Er Müslüm Altıntaş'ın ailesi.

Tunceli Pürümür karayolunda Erzincan’daki birliğine katılmak üzere yola çıkan Topçu Er Müslüm Altıntaş 2 Ekim 2015 tarihinde teröristlerce kaçırılmıştı. Gara’da PKK’lı teröristlerce şehit edilen Müslüm Altıntaş’ın anne ve babası teröre lanet okurken, gururlu olduklarını söylediler.

“Bizi hükümetimize karşı kışkırtmaya çalışıyorlar”

Bazılarının kendilerini hükumete karşı kışkırtmaya çalıştığını ifade eden Baba Şevket Altıntaş, “Evlat acısı o manzarayı görmekte kolay değil ama gururluyum. Bunun üzerine siyaset yapmanın bir izahı yok. Can beden üzerine siyaset yapılmaz. Yıllarca bize bu zulmü yaşattılar. Bizi Hukumetimize karşı kışkırtıyorlar. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu kadar iyi niyetine rağmen bunu bize ters lanse ettirmek isteyen siyasetçilere söylüyorum” dedi.

“Yemezler yedirirler diyorlardı bize”

Bu teröristlerin sözcüleri bize çocuklarınıza yemeden yedirdiklerini söylediklerini belirten Altıntaş, “Bize ne diyorlardı “Merak etmeyin bunlar yedirmez yedirirler” onlara gerilla diyorlardı. Bunu halka öyle inandırdılar ki, benim masum saf kürdüm bunlara inanarak aynı söylemlerde bulunuyor. Biz bile inandık. Ama üs akıl ne derse taban bunu yapıyor” şeklinde konuştu.

“Çocuğumun cesedi bütündü, işkence etmişler”

Oğluna işkence yapıldığını söyleyen Altıntaş, “Oğluma yıllarca işkence etmişler oğlum açlıktan bir deri bir kemik kalmış biz bu yüzden tanıyamadık çocuğumuzu ben babası olarak annesi de tanıyamadı. Ben oğlumu sol ayak baş parmağından tanıdım. Bir deri bir kemikti hani bunlar yemez yedirirlerdi. Hani iyi misafir ederlerdi. HDP ve PKK’ya inanan gençler bunu görün. Hala bize yalan söyleyerek TSK bombaladı diyorlar. Bizi devletimize karşı kışkırtıyorlar. Benim çocuğum ve diğerleri de kurşunla şehit edilmiş” ifadelerini kullandı.

“Oğlumla her zaman gurur duydum”

Oğluyla her zaman gurur duyduğunu söyleyen anne Songül Altıntaş, “Ben oğlumla her zaman gurur duydum. Ne kadar uğraştıysam da oğlumu alamadım. Oğlumu morgda buldum ve onu tanıyamadım. Oğluma işkence etmişler yüzü mosmor daha üstüne iğrenç yalanlarını sürdürüyorlar. Devlete suçu atmaya çalışıyorlar. Devletin tırnağına kurban olsunlar. İdris Baluken, Pervin Buldan, Leyla Güven, Allah hepsinin belasını versin” diye konuştu.




#gara
#şehit
#gaziantep
#Songül Altıntaş
3 yıl önce