|

Gülen’in bahçıvanı

Adana’da, FETÖ’nün hücre evinde yakalanan 6 şüpheliden birine, örgüt elebaşı Fetullah Gülen’in ‘iyi seçen’ anlamında örgüt tarafından kullanılan “bahçıvan” adını verdiği ortaya çıktı. Şüphelilerin, 15 Temmuz sonrasında yeniden yapılanmak için Adana’ya geldikleri belirlendi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/04/2018 Cumartesi
Güncelleme: 02:33 - 14/04/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
6 şüpheliden birinin, örgüt elebaşı Fetullah Gülen tarafından “bahçıvan” olarak adlandırıldığı belirlendi.
6 şüpheliden birinin, örgüt elebaşı Fetullah Gülen tarafından “bahçıvan” olarak adlandırıldığı belirlendi.

Adana'da, FETÖ'nün "gaybubet evi" olarak adlandırılan hücre evinde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 6 şüpheliden birinin, örgüt elebaşı Fetullah Gülen tarafından “bahçıvan” olarak adlandırıldığı belirlendi. Adana polisinin önceki gün, örgüt üyelerinin "gaybubet evi" olarak adlandırdığı hücre evine düzenlediği operasyonda gözaltına aldığı 6 şüphelinin işlemleri sürüyor.

1,5 YILDIR ARANIYORDU

Yaklaşık 1,5 yıldır aranan şüpheliler K.E, H.S, M.Ö, E.G, M.Y. ve Ç.C.’nin, hala aktif olarak örgüt faaliyeti yürüttükleri tespit edildi. Adreste yapılan aramada, çok sayıda telefon, bilgisayar, sahte kimlik ve sahte pasaportun yanı sıra 84 bin lira para ele geçirildi.

YENİDEN YAPILANMA PLANI

Polis zanlılar ile ilgili yaptığı çalışmada 15 Temmuz darbe girişiminden sonra çok büyük darbe alan örgütün yeniden yapılanma, kendine taraftar bulma ve devlet kademelerine sızma yapmak için görevlendirildiğini belirledi. Şahısların hepsinin 'asker imamı' olduğu, fakir ve zeki çocukları bu kez çok gizli bir şekilde FETÖ taraftarı yapıp daha sonra da sınavlara hazırlayarak askeri okullara girdirmeyi amaçladıkları tespit edildi.

ABİLERDEN SORUMLU

K.E’nin, askeri okullara yerleştirilecek öğrencilerden sorumlu abilerin sorumlusu olduğu ve örgüt elebaşı Fetullah Gülen’in “bahçıvan” olarak tabir ettiği görevi yaptığı belirlendi. K. E.'ye bizzat Gülen tarafından 'çocukları sınavlara iyi hazırlayan', 'iyi seçen' anlamında örgüt tarafından kullanılan "bahçıvan" lakabı verildiği öğrenildi. Diğer şüphelilerin ise farklı alanlardan sorumlu il imamları olduğu tespit edildi.

#FETÖ
#Bahçivan
#Adana
6 yıl önce