|

Gündemi davet sahibi belirler

MHP lideri Bahçeli, Cemal Kaşıkçı cinayetinin uluslararası bir soruna dönüştüğünü belirterek, Suudi Arabistan’ı suçladı. Bahçeli, “Cinayetin baş azmettiricisi olarak ismi telaffuz edilen veliaht, istihbarat üst komisyonunun başına getirilmiştir. Yani kuzu canavara teslim edilmiştir. Veliaht Prens için çember daralmaktadır” dedi. Bahçeli, TBMM’deki grup toplantısının ardından gazetecilerin bugünkü zirveyle ilgili sorularını cevapladı. Bahçeli, “gündem yerelde ittifak mı” sorusuna “Gündemi, davet sahibi belirler. Davet edilen yere biz gündemle gidersek o başka bir şey olur. MHP’ye yakışmaz” yorumunu yaptı.

Tarık Bakıcı ve
04:00 - 21/11/2018 Çarşamba
Güncelleme: 02:02 - 21/11/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli

Partisinin Meclis grup toplantısında konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli, Suudi Arabistan'ı, Cemal Kaşıkçı cinayetini örtbas etme girişimleri nedeniyle suçladı. Bahçeli, özetle şunları söyledi:

Cemal Kaşıkçı cinayeti uluslararası bir soruna dönüştü. Merhumun, başkonsolosun odasına alınmasıyla cinayet planı anbean devreye sokulmuştur. Türkiye'ye cinayet aletleriyle ve adli tıp uzmanıyla birlikte intikal eden Suudi katiller, planlı bir vahşetin alenen tarafı olmuşlardır. Konunun hazin tarafı ise Mekke ve Medine'yi yönetiminde tutan ülkenin iç karartan ahlaki ve adalet açığıdır.

KUZU CANAVARA TESLİM EDİLDİ

Suudi Arabistan yönetimi, olayla ilişkili 18 Suudi vatandaşını gözaltına aldı ve bunlardan 5'i hakkında idam talebinde bulundu. Kimleri sallandırıp kimleri kurtaracakları ise bize göre muammadır. İşin vahametine bakın ki cinayetin baş azmettiricisi olarak ismi sık sık telaffuz edilen veliaht, böylesi bir olayın bir daha tekrar etmemesi maksadıyla kurulan istihbarat üst komisyonunun başına getirilmiştir. Yani kuzu canavara teslim edilmiştir.

TAM BİR AKIL TUTULMASI

Bu durum tam bir akıl tutulması, hilkat garibesi, çelişki yumağıdır. Anlaşılıyor ki Suudi Arabistan yönetimi sanal bir mahkeme yoluyla cinayetin faillerini karartma yoluna heves etmiş, bunu hedef haline getirmiştir. Maktul belli, müşteki belli, cinayet mahalli belli, azmettiren, Kaşıkçı'yı boğan, parçalara ayırıp asitle yok eden caniler bellidir.

KAÇIŞ YOLLARI KAPANIYOR

Suudi Arabistan yönetiminin Usame Bin Ladin zihniyetinden ne farkı kalmıştır? Bu ülkeyi El Kaide'den ayıran nedir? Cinayet üssü olarak Türkiye ne hakla kullanılmıştır? Katillerin Türkiye'de mahkemeye çıkarılması, adaletin doğası gereğidir. Bu mümkün olmuyorsa, uluslararası soruşturmayla yine uluslararası bir mahkemede yargılanmaları temin edilmelidir. Veliaht Prens için çember daralmaktadır. Kaçış, kurtuluş yolları kapanmaktadır.

MHP'ye yakışmaz

Bahçeli, TBMM'deki grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşme yapacağına ilişkin haberler bulunduğunun anımsatılmasına Bahçeli, "Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan bir açıklamaysa doğrudur. Bizim böyle açıklamamız yoktur ama yarın Cumhurbaşkanı’yla saat 16.00'da görüşme konusu gündeme gelirse, katılabileceğimizi ifade ediyoruz" karşılığını verdi. Bahçeli, gündem konusunun, "yerelde ittifak" olup olmadığının sorulması üzerine, "Gündemi, davet sahibi belirler. Davet edilen yere biz gündemle gidersek o başka bir şey olur. MHP'ye yakışmaz" değerlendirmesini yaptı.


ABD’ye gözaltı tepkisi

ABD'nin, Türkiye'nin içişlerine karışmayı, asayiş ve milli güvenliği için yapılan emniyet tedbirlerini sorgulama ve yargılamayı "iş ve meslek edindiğini" belirten Bahçeli, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsünün, Gezi kalkışması çerçevesinde gözaltına alınanlara destek verdiğini, keyfilikten bahsettiğini, "endişeliyiz" diyecek kadar karanlık niyetini belli ettiğini dile getirdi. Bahçeli, "Gezi'nin aktör ve finansörleri olduğu iddia edilen kişi ya da kişilerle hukuk dairesinde mücadelenin neresi keyfi, neresi kaygı vericidir?" sorularını yöneltti.

  • Mart uyarısı
  • Ekonomideki sorunların, siyasal tepki ve itiraza dönüştürülerek, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’yle ilgili maksatlı bir hazırlık yapıldığını dile getiren Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi üstünde de tehlikeli polemikler tetiklenip provokasyonların tertiplendiğini kaydetti. Bahçeli, "Buna izin vermeyeceğiz, zillet ittifakının tezgah ve tuzaklarını yine ve kökünden bozacağız" dedi.
#Devlet Bahçeli
#TBMM
#MHP
5 yıl önce