|

Halisdemir’in katillerine ağır müebbet

Darbeci General Semih Terzi'yi vurarak 15 Temmuz darbe girişiminin seyrini değiştiren Astsubay Ömer Halisdemir’in şehit edilmesine ilişkin açılan davada savcı mütalasını açıkladı ve 18 sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/03/2018 Salı
Güncelleme: 04:04 - 20/03/2018 Salı
Yeni Şafak
Korgeneral Zekai Aksakallı'nın darbeci general Semih Terzi'yi öldürmesi talimatını yerine getirmek için odasından çıkan Ömer Halisdemir'in son görüntüsü.
Korgeneral Zekai Aksakallı'nın darbeci general Semih Terzi'yi öldürmesi talimatını yerine getirmek için odasından çıkan Ömer Halisdemir'in son görüntüsü.

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Gölbaşı’ndaki Özel Kuvvetler Komutanlığını (ÖKK) ele geçirmek isteyen darbeci general Semih Terzi’yi vurarak darbe girişiminin seyrini değiştiren Astsubay Ömer Halisdemir’in şehit edilmesine ilişkin devam eden davada, savcı 18 sanık hakkında ağırlaştırılmış hapis cezası talep etti. Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Cezaevi Kampüsündeki duruşma salonunda görülen davaya tutuklu sanıklar, taraf avukatları, müştekiler ve çok sayıda izleyici katıldı. Sanıklar ile taraf avukatlarının bilirkişi raporuna ilişkin savunmalarının ardından söz hakkı verilen Cumhuriyet Savcısı Mustafa Manga, esas hakkındaki mütalaasını açıkladı.

AKSAKALLI’YI DİNLEMEDİ

Savcı Manga, FETÖ mensuplarının örgüt liderinin talimatı doğrultusunda darbe girişimine kalkıştıklarını söyledi. Bu kapsamda darbeci general Semih Terzi’nin darbeciler tarafından “ÖKK Komutanlığı”na atandığını kaydeden Manga, Terzi’nin de bu doğrultuda uçak ile Diyarbakır’dan Ankara’ya harekete geçtiğini belirtti. Darbe teşebbüsünden haberdar olan dönemin ÖKK Komutanı Korgenaral Zekai Aksakallı’nın darbe sanığı eski Albay Ümit Bak’ı aradığını, sıkıyönetim eklerinin geçersiz olduğunu söylediğini ve Bak’ı uyardığını dile getiren Manga, Ümit Bak’ın Aksakallı’yı dinlemeyerek telefonu kapattığını söyledi.


GÖZÜNÜ KIRPMADAN!

Manga, Aksakallı’nın daha sonra Halisdemir’i telefonla aradığını ve "Semih Terzi hain, onu etkisiz hale getir. Bunun sonunda şehadet var" dediğini aktararak, Halisdemir’in de vatansever bir asker olarak gözünü kırpmadan bu emre uyduğunu ve şehid olduğunu kaydetti. Savcı Manga, tüm sanıklara "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesini talep etti. Manga, ayrıca, sanıklar Fatih Şahin, Mihrali Atmaca ve Hasan Aksoy’un Ömer Halisdemir’i öldürme suçundan ceza almasını talep etti.

9-13 NİSAN'A ERTELENDİ

Mahkeme Başkanı Kantık mütalaanın ardından ara kararları açıkladı. Buna göre, sanıklar ve avukatlarına esas hakkındaki savunmalarını yapmaları için süre verilerek duruşma 9-13 Nisan 2018'e ertelendi. Mahkeme ayrıca, sanıkların tutukluluk halinin de devamına hükmetti.


160 bin kez girmiş!

FETÖ'cüler, soruşturmaların en önemli delillerinden sayılan ByLock'u kullandığını örgütün "ByLock kullandığınıza ilişkin tespiti kesin bir dille yalanlayın" talimatı üzerine inkar etmeye devam ediyor.

İMAMLARIN İMAMIYMIŞ

Son olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hakkında dava açılan ve ifadelere göre örgüt içerisinde ‘imamların imamı’ pozisyonunda olduğu belirlenen Abdullah T., örgütün ‘inkar’ taktiğine başvurdu. Hazırlanan iddianamede, şüpheli Abdullah T.’nin ByLock’u “Yazar02” kullanıcı adıyla 11 Ağustos 2014 ile 19 Aralık 2014 tarihleri arasında kullandığı belirtildi. BTK'dan alınan HTS kayıtlarıyla da hattı bizzat kullandığı belirlenen T.’nin ByLock'a 4 ay gibi kısa bir sürede 159 bin 995 kez giriş yaptığı anlaşıldı.

#FETÖ
#15 Temmuz
#Ömer Halisdemir
6 yıl önce