|

Halk TV'den kovulan gazetecilerden itiraf: İBB bizi sansürledi

Halk TV’den kovulan gazeteciler, sosyal medya platformu Clubhouse’ta İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) hakkında çarpıcı iddialarda bulundu. Gazeteciler, İBB talimatıyla haber başlıklarının değiştirildiğini, WhatsApp konuşmalarına erişildiğini ve dinlendiklerini ifade etti. Sosyal medyada yer alan iddialara göre, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, gazetecilerin iddialarını bir süre dinledikten sonra herhangi bir açıklama yapmadan katılımcı olduğu sohbet odasından ayrıldı.

20:11 - 22/02/2021 Pazartesi
Güncelleme: 22:31 - 22/02/2021 Pazartesi
Yeni Şafak
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu.

Eski Halk TV çalışanları, sesli sohbet içeren sosyal ağ uygulaması Clubhouse’ta kurumda yaşadıklarına ilişkin konuşma gerçekleştirdi.

İBB talimatıyla sansürlendiklerini ifade eden gazeteciler, kanaldan nasıl kovulduklarına dair detayları tek tek anlattı.

“İBB talimatıyla başlıkları değiştirdik”

Halk TV’den kovulanlardan biri, İstanbul Metrosu görüntüleriyle attıkları
"Türkiye'nin Wuhan'ı Bu Halde"
başlığının, İBB'nin talimatıyla
"İktidarın ekonomi politikası ve bunun toplu taşımaya yansıması"
olarak değiştirildiğini iddia etti.

Yaptıkları "sefer sayısı" haberi nedeniyle kovuldular

Gazeteciler,
“Pandemi sürecinde neden toplu taşıma seferleri arttırılmıyor?”
başlıklı haber nedeniyle İBB’yi kızdırdıklarını ve sonrasında da işlerinden olduklarını belirtti.

"Kanalda başkanın kardeşi çalışıyor, olmaz"

Bir başka çalışan ise, CHP’li Bakırköy Belediyesi’nde işçilerin hak arama talebini haber yapma taleplerinin kanal yöneticileri tarafından “Kanalda Bakırköy Belediye Başkanı’nın kardeşinin çalışıyor” denilerek reddedildiğini ifade etti.

Bir başka isim ise, WhatsApp konuşmalarına erişildiğini ve dinlendiklerini ifade etti.

Kaftancıoğlu iddialara yanıt vermeden odadan ayrıldı

Öte yandan sosyal medyada yer alan iddialara göre, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, gazetecilerin iddialarını bir süre dinledikten sonra odadan ayrıldı.

İşten çıkarılan gazeteci: Bize mobbing uyguladılar

Haberlerin sosyal medyada yayılmasının ardından işten çıkarılan gazetecilerden Ali Isıyel, Twitter hesabından açıklamalarda bulundu.

Isıyel, kendilerine daha önce birçok kez sansür uygulandığını belirterek, “Özellikle Olay TV’de belediye başkanları çıktığı bir programda, CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer (8.12.21 tarihli haber), pandemi başlangıcından bu yana Mersin’deki ölüm sayılarını açıkladı. Ben de bu yayının ilgili kısmını haberleştirdim. Bunun üzerine kanalın patronu Cafer Mahiroğlu, o dönem internet sitesinin haber koordinatörü olan Fırat Yeşilçınar’ı aradı. Mahiroğlu Fırat’a 'Sanki ülkede kimse ölmüyor' diyerek hem ölümle alay etti, hem bir başka medya kuruluşuna hem bize hem de CHP’li belediye başkanına sansür uygulamış oldu. Fırat, Mahiroğlu’na 'Bunun muhatabı Suat Toktaş’tır, ona da gerekli açıklamayı yaptım' şeklinde yanıt verdi. Haberi baskılar üzerine Twitter’dan sildik ancak web sitesinde hâlâ duruyor. Burada kinlenen Mahiroğlu, bize daha sonra mobbing uygulamaya başladı. Aradaki iki aylık süreçte; başta İBB’yle ve Kadıköy’deki işçi greviyle ilgili olmak üzere birçok haberimize sansür uygulandı.” dedi.

#ibb
#halk tv
#çalışan
#gazeteci
#canan kaftancıoğlu
#konuşma
3 yıl önce