|

Haydar Ali Yıldız: Beyoğlu güvenlidir İstanbul güvenlidir

İstanbul'da bulunan Avrupa ülkelerine ait başkonsoloslukaların saldırı istihbaratı nedeniyle kapılarına kilit vurmasını halka korku vermek amacıyla yapıldığını söyleyen Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, bu yaşananın teröre destek vermek olduğunu söyledi. İstanbul ve Beyoğlu'nun güvenli olduğunu belirten Yıldız, "Türkiye güvenlidir, kimsenin korkutmalarına pabuç bırakmayacak bir millettir" dedi.

13:12 - 3/02/2023 Cuma
Diğer
Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız
Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız

Yabancı ülkelerin İstanbul'da bulunan temsilciliklerinden son günlerde uyarı üzerine uyarı yapıldı. Terör eylemi olabileceği yönünde uyarılar yapan Almanya, İngiltere, Hollanda, İtalya, Kanada, Belçika, Fransa ve İsviçre'nin İstanbul başkonsoloslukları güvenlik sebebiyle ikinci bir duyuruya kadar kapatıldı. Konuya ilişkin Dışişleri Bakanlığı harekete geçerek temsilcileri bakanlığa çağırdı. Diplomatik alanda atılan adımlardan sonra Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız yaşananlara tepki gösterdi. Beyoğlu Belediyesi ve Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) işbirliğinde düzenlenen "Türk Dünyası İstiklal'de Buluşuyor" sergisi açılışında konuşan Yıldız, yabancı ülkelerin istihbarat bilgilerini malzeme ederek kullanarak korku yaydıklarını söyledi.

"İstiklal Caddesi’nden bu bir meydan okumadır"

Yıldız, "Teröristlerle iş birliği yapıp onları eğitenler daha sonra bombalı eylemlerde kullanılmak üzere dünyanın farklı bölgelerine gönderenler ve buna dair istihbaratı da malzeme olarak kendilerince kullananlar birkaç gündür Türkiye’de, İstanbul’da ve özellikle Beyoğlu’nda, Taksim’de İstiklal’de, Galata’da bulunmayın diye açıklama yapan büyükelçilikler var. Ve bugün bazı başkonsolosluklarımız bu gerekçe ile kapalı tutulmakta. Buradan, İstiklal Caddesi’nden bu bir meydan okumadır. İstiklalimize aşık bir milletiz. Korkacaklarsa kendileri bilir bizim kimseden korkumuz yok." dedi.

"Beyoğlu güvenlidir, İstanbul güvenlidir"

Yıldız sözlerini şöyle sürdürdü: Milli mücadelede Malazgirt’te Çanakkale’de bütün dünyaya bunu gösterdik. Şimdi bütün dünyaya çağrımızdır; Beyoğlu 24 saat kültürüyle yaşamıyla var olan bir ilçemizdir. Onun için büyükelçiliklerin açıklamalarını geçtiğimiz günlerde cevapladık. Kendilerince teröristin oluşturmak istediği korkuyu sadece istihbarat var deyip yaymak suretiyle teröre hizmet ettiklerini mutlaka biliyorlardır.

Burada bugün bütün dünyaya diyoruz ki: Beyoğlu güvenlidir, İstanbul güvenlidir, Türkiye güvenlidir, kimsenin korkutmalarına pabuç bırakmayacak bir millettir.



#beyoğlu
#istanbul
#Haydar Ali Yıldız
1 yıl önce