|

HDP'li 3 belediye başkanı görevden alındı: HDP'li Iğdır Belediye Başkanı da gözaltına alındı

Siirt Belediye Başkanı HDP'li Berivan Helen Işık ile Baykan Belediye Başkanı HDP'li Ramazan Sarsılmaz ve Kurtalan Belediye Başkanı HDP'li Baran Akgül, İçişleri Bakanlığı'nca görevlerinden alındı. Siirt'e Vali Ali Fuat Atik, ilçelerde ise kaymakamlar, Belediye Başkanı olarak görevlendirildi. Işık, Sarsılmaz ve Akgül, polis tarafından evlerinde gözaltına alındı. Ayrıca HDP'li Iğdır Belediye Başkanı Yaşar Akkuş, hakkında yürütülen bir terör soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

07:19 - 15/05/2020 Cuma
Güncelleme: 11:02 - 15/05/2020 Cuma
DHA
Siirt Belediyesi
Siirt Belediyesi

İçişleri Bakanlığı tarafından Siirt Belediye Başkanlığı’na kayyum atandı.

Sabah erken saatlerde Siirt Belediyesi’ne gelen çok sayıda polis, belediye binasının içinde ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri aldı.

GÖZALTINA ALINDILAR

İçişleri Bakanlığı'nca, haklarında yürütülen terör soruşturmaları kapsamında görevlerinden alınan
Siirt Belediye Başkanı Berivan Helen Işık ile Baykan Belediye Başkanı Ramazan Sarsılmaz ve Kurtalan Belediye Başkanı Baran Akgül, polis tarafından evlerinde gözaltına alındı. Işık, Sarsılmaz ve Akgül, emniyete götürüldü.

IĞDIR BELEDİYE BAŞKANI DA GÖZALTINA ALINDI

  • HDP'li Iğdır Belediye Başkanı Yaşar Akkuş, hakkında yürütülen bir terör soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

GÖREVLENDİRMELER YAPILDI

  • İçişleri Bakanlığınca Siirt Belediye Başkan Vekilliğine Vali Ali Fuat Atik, Iğdır Belediye Başkan Vekilliğine Vali Enver Ünlü görevlendirildi.
İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada,
"Siirt Belediye Başkanı Berivan Helen Işık, Siirt Baykan Belediye Başkanı Ramazan Sarsılmaz, Siirt Kurtalan Belediye Başkanı Baran Akgül, Muş Korkut ilçesi Altınova Belde Belediye Başkanı Casim Budak haklarında yürütülen terör soruşturması kapsamında gözaltına alınıp, geçici bir tedbir olarak görevlerinden uzaklaştırıldı.
Siirt Belediye Başkan Vekilliğine Siirt Valisi Ali Fuat Atik, Iğdır Belediye Başkan Vekilliğine Iğdır Valisi Enver Ünlü; Siirt Valiliğince Baykan Belediye Başkan Vekilliğine Baykan Kaymakamı Mehmet Tunç, Kurtalan Belediye Başkan Vekilliğine Kurtalan Kaymakamı İhsan Emre Aydın; Muş Valiliğince Altınova Belde Belediye Başkan Vekilliğine Korkut Kaymakamı Hasan Sadebıyık görevlendirilmiştir"
ifadeleri kullanıldı.
#Siirt Belediyesi
#HDP
#Iğdır Belediyesi
#İçişleri Bakanlığı
4 yıl önce