|

Her an müjde verebiliriz

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Afrin’in temizlenmesinin an meselesi olduğunu belirterek, “Afrin’e girdik, giriyoruz. Sizlere her an bu müjdeyi verebiliriz” dedi. AK Parti’nin Diyarbakır ve Mardin il kongrelerinde konuşan Erdoğan, şunları söyledi: Bugün Afrin’e, Münbiç’e baktığımızda, Kobani olaylarıyla çukur eylemleriyle ne yapılmak istendiğinin farkına varıyoruz. Şayet oyunu bozmasaydık, ülkemizin nasıl bir karanlık gelecekle karşı karşıya kalacağını bugün çok daha iyi anlıyoruz.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/03/2018 Pazar
Güncelleme: 09:48 - 18/03/2018 Pazar
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır ve Türkiye’nin terörden çok çektiğini ama o günlerin artık geride kaldığını söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır ve Türkiye’nin terörden çok çektiğini ama o günlerin artık geride kaldığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AK Parti Diyarbakır İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada önemli mesajlar verdi. Diyarbakır’da coşkuyla karşılanan Erdoğan, özetle şunları söyledi:

Diyarbakır bugün bambaşka. Bugünlere hasrettik. Bir olduk, iri olduk, diri olduk, kardeş olduk, hep birlikte Türkiye olduk. Demek ki oluyormuş. Şimdi beraber yürüyeceğiz inşallah. Önümüzde çok daha güzel günler var. Bugünlerin mimarı sizlersiniz. Diyarbakırlılar ve Türkiye terörden çok çekti ama o günler artık geride kaldı. Şimdi yeni bir Diyarbakır inşa ettik, Suriçi ve sur dışıyla yeni bir Diyarbakır inşa edildi. Sizler de artık bu yeni Diyarbakır’ın ev sahiplerisiniz. Bize bu kardeşliği çok gördüler. Ne olurdu sanki kardeşçe yaşasaydık, ne olurdu?

O ÇUKURLAR TARİH OLDU

Vatanımızı bölemeyecekler. O çukurların hepsi tarih oldu. Camilerimizi delik deşik ettiler. Ya saat kulesinde ne işiniz vardı? Orayı delik deşik ettiler. Diyarbakır’la aramıza kimsenin girmesine de izin vermeyeceğiz. Bizim Diyarbakır’la olan muhabbetimiz, öyle buzdan heykel gibi güneşi görünce eriyen türden değildir. Biz, Diyarbakır’la etle tırnak gibiyiz. Biz, Diyarbakır’la aynı bedenin iki yarısı gibiyiz, hangi yarımız olmazsa diğeri de eksik kalır.

GEÇMİŞTE BÜYÜK YANLIŞLAR YAPILDI

Diyarbakır gerçekten zor günler geçirdi. Diyarbakır’a geçmişte çok büyük yanlışlar yapıldı. Biraz da bu yüzden Diyarbakır, terör örgütlerinin cirit attığı bir yer haline geldi. Bu güzel şehir, adeta rahmetli Gaffar Okkan gibi emniyet müdürlerini dahi acımasız çarkları içinde yutan bir şiddet düzeninden ne yazık ki böyle bir zulme terk edildi. Ülkemizde hangi kesimin nerede bir sorunu varsa bunun çözümü için çalışmak, mücadele etmek bizim boynumuzun borcudur.

İNLERİNE GİRERİZ DEDİK GİRDİK

Biz, inancımız gereği kimsenin kökenine, meşrebine, doğduğu yere bakmayız. Bizi sadece Allah’ın yarattığı bir kul olan, karşımızdaki insanın bu sıfatıyla sahip bulunduğu haklarını kullanıp, kullanmadığı ilgilendirir. Devlet kurmanın, devleti yaşatmanın öyle kolay olmadığını çevremizde yaşanan hadiseler bizlere gösteriyor. Ne dedik? Kimse bu ülkeyi bölmeye gayret etmesin. İnlerine gireriz. Cudi’de, Gabar, Tendürek’te, Bestler Deresi’nde girdik. Gerekirse Kandil’de de gireriz dedik. Orada da girdik.

ARTIK BİTTİ BU İŞLER

Diyarbakırlılar çok çile çekti. Evlerden evlere ne gibi tüneller kazıldığını biliyorum. Kardeşlerim; yıllarca bu ülkenin kanını adeta bir kene gibi emen bölücü terör örgütünün Diyarbakır’a ve bölgeye en küçük bir hayrı dokunmamıştır. Bu ülkede bölücü terör örgütü, benim halkıma, vatandaşıma, Kürt kardeşlerime çok çektirdi. Ama artık çektiremeyecek. Bitti bu işler. Özellikle çukur eylemlerinde bu örgütün sergilediği hoyratlık ve alçaklık, hakikatleri gün gibi ortaya dökmüştür. Örgütün yol açtığı yıkımı, devlet olarak biz yeni baştan inşa ederek ortadan kaldırdık. Diyarbakır içinde adeta yepyeni bir Diyarbakır ortaya çıkardık.

  • Kupa finali müjdesi
  • Geçmişteki belediyelerin yaptıklarına değinen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Geldiğimiz nokta ortada. Diyarbakır belediye hizmetlerinin adını dahi unutmuştu. Belediyede hizmet verilmediği gibi mecburen yolu oraya düşen vatandaşlarımıza da edilmedik eziyet bırakılmıyor, adeta anasından emdiği süt burnundan getiriliyordu. Şimdiyse millete efendilik değil hizmetkarlık etmeye geldik, farkımız bu. Onlar öldürmek biz ise yapmak, yaşatmak için mücadele ediyoruz. Sizlerin desteğiyle kazanan terör değil hizmet olmuştur. Rabbim hepinizden razı olsun” dedi.

ŞAMPİYONLUK MAÇI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 33 bin kişi kapasiteyle inşa edilen ve şehre yakışan bir eser olan Diyarbakır Stadyumu’nda şampiyonluk maçının oynanacağını bildirerek, “Türkiye Kupası’nın 9 Mayıs 2018 tarihindeki final karşılaşması inşallah Diyarbakır’da, bu stadımızda yapılacak.Takımlarımızı iyi ağırlayacağınıza, şu salondaki coşkunuz, sevginiz ve centilmenliğinizle ülkemize tarihi bir final maçı yaşatacağına inanıyorum” diye konuştu.

Birileri yıkar devlet yapar

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Diyarbakır ziyareti, kentte memnuniyetle karşılandı. Heyecanla karşılanan ziyarete ilişkin, kentin farklı noktalarındaki billboardlara afişler asılırken, aydınlatma direklerine Erdoğan’ın resmi ve Türk bayrakları yerleştirildi. Diyarbakır’ın terör örgütü PKK’nın kazdığı çukurlar, tuzakladığı patlayıcılar ve yaşamı hiçe sayan saldırıları sonucu adeta viraneye dönüşen kentte, 2 yıl içinde 2 milyar lira kaynakla çok sayıda proje hayata geçirildi. Tahrip olan tarihi yapılar restore edildi, camiler ve okullar onarıldı, mağdur vatandaşlar için TOKİ tarafından 5 bin 637 konut yapıldı. Yenilenen 3 bin işyerinin açılışı Erdoğan tarafından yapıldı. Sur ilçesi, yenileme çalışmaları sonrası önemli bir çekim merkezi ve cazibe alanı haline geldi. Sur ilçesinde esnaf Adil Aydın, harabeye dönen caddenin baştan aşağı yenilendiğini söyledi. Yürütülen çalışmalarla işyerlerinin değerinin de arttığına işaret eden Aydın, caddenin yapılan düzenlemeyle İstanbul’daki İstiklal Caddesi gibi olduğunu anlatarak, “İşte devlet, işte hizmet, işte millet” diye konuştu. “Kimi insanlar medeniyet yıkar kimi insanlar medeniyet yapar. İşte devletimiz medeniyet yapıyor” diyerek herkesi Sur’a beklediklerini belirtti.

Esnaf Fırat Kertiş de esnafın cebinden bir kuruş çıkmadan yapılan yenileme çalışmalarıyla caddenin yerli ve yabancı turistlere hitap eder hale geldiğini vurguladı.


Kandil’in uzantısı olan terör örgütü muamelesi görür

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Mardin İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada, “Artık an meselesi, Afrin’e girdik, giriyoruz. Sizlere her an bu müjdeyi verebiliriz” dedi.

“Ne dedim? ‘İnlerine gireceğiz’ dedim. Cudi’de girdik, Gabar’da girdik, Tendürek’te girdik, Bestler Dereler’de girdik, Kandil’de vurduk, vurmaya devam edeceğiz” diyen Erdoğan, çünkü vatandaşın huzurunu kaçırdıklarını, ümmeti parçaladıklarını, böldüklerini dile getirerek, şunları söyledi:

KOBANİ DAHA İYİ ANLAŞILIYOR

“Bugün Afrin’e, Münbiç’e ve bölücü örgütün işgali altındaki diğer bölgelere baktığımızda, Kobani olaylarıyla çukur eylemleriyle ne yapılmak istendiğinin çok daha iyi farkına varıyoruz. Şayet biz sizlerin desteğiyle o oyunu bozmasaydık, ülkemizin nasıl bir karanlık gelecekle karşı karşıya kalacağını bugün çok daha iyi anlıyoruz. Bölücü örgütün coğrafyamızı kan gölüne çevirmek isteyenlerin maşası olduğu şimdi çok daha iyi anlaşılıyor. Biz, bu katil sürülerinin niçin ülkemize musallat edildiğini çok iyi biliyoruz.

HAK ETTİKLERİ DERSİ VERDİK

Hangi ülkelerin bunlara kol kanat gerdiğini, kimlerin silah ve mühimmata boğduğunu da çok iyi biliyoruz. Efendilerine yalvarsalar da yakarsalar da batı başkentlerini ağlama duvarına çevirseler de bunların inlerine girmeyi sürdüreceğiz.”


Bölücü terör örgütünün, tek bir vatandaşın dahi canına, malına, namusuna kast etmesine müsaade etmeyeceklerini belirten Erdoğan, “Devletimiz hem sırtını emperyalistlere dayayan kiralık katillere hem de o kiralık katiller sürüsüne sırtını dayayan sözde siyasetçilere hak ettiği dersi vermiştir. Kandil’in meclisteki uzantısı gibi hareket edenler, terör örgütünün siyasi uzantısı gibi muamele görürler” diye konuştu.

  • Reformlarımızın zirve noktasında meydan okudular
  • Erdoğan, “Reformlarımızın en zirve noktasında terör örgütü şehirlerimizin mahallelerine çukurlar kazarak kendince ülkemize ve milletimize meydan okumaya kalktı. İşte o zaman baktık ki bunlar nushtan yani nasihatten anlamıyor, tekdir ile de uslanacakları yok mecburen köteği devreye soktuk. Güvenlik güçlerimiz Sur içi başta olmak üzere terör örgütü ülkemizin neresinde böyle bir teşebbüse girişmişse hepsini de sildi, süpürdü, teröristleri açtıklarıo çukurlara gömdü” dedi.


#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Diyarbakır
6 yıl önce