|

Heybeliada yangını korkuttu: 1 saat 40 dakikada söndürüldü

Heybeliada’da dün üç farklı noktada başlayan orman yangını korkuttu. İlk Adalar İtfaiyesi’nin müdahale ettiği yangın 4 uçak, 5 helikopter ve 5 arazözün erken devreye girmesiyle 1 saat 40 dakika içinde kontrol altına alındı. Adadaki vatandaşların da yangını söndürmek için seferber olduğu ve insan zinciri oluşturup bidonlarla su taşıdığı görüldü. Yangının çıkış sebebiyle ilgili soruşturma başlatıldı.

00:00 - 22/08/2021 Pazar
Güncelleme: 04:05 - 22/08/2021 Pazar
Yeni Şafak
Saat 13.15’te 3 ayrı noktada başlayan yangın 1 saat 40 dakikada tamamen kontrol altına alındı.
Saat 13.15’te 3 ayrı noktada başlayan yangın 1 saat 40 dakikada tamamen kontrol altına alındı.
Heybeliada’da Kuleli Köşk mevkiindeki ormanlık alanda dün saat 13.15’te belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.
Durumun bildirilmesi üzerine yangına ilk Adalar İtfaiyesi müdahale etti. Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü yangın bölgesine 4 uçak, 5 helikopter ve 5 arazöz sevk etti.
Kartal, Maltepe ve Fatih itfaiye ekipleri de adaya yönlendirildi. Adadaki vatandaşlar da yangını söndürmek için seferber oldu.

VATANDAŞLAR SEFERBER OLDU

  • İtfaiyenin yanısıra ada sakinleri ve gezmek için gelenler alevlerin yükseldiği bölgeye ellerinde su bidonlarıyla koştu.
    Alevlerin ulaştığı Aşıklar tepesinde vatandaşlar insan zinciri oluşturup ellerindeki su bidonlarıyla yangına müdahale etti. Terlikle yanan alana koşanlardan bazıları ayaklarından yaralandı.
    O zincirde yer alanlardan Yunus Emre İpek, “Adalıyız biz. Sağ olsun Orman Genel Müdürlüğü’nün dağıttığı ekipmanlarla alana çıktık. Elimizden geleni yaptık” dedi.

230 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya hemen Heybeliada’ya giderek söndürme çalışmalarını koordine etti.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, bölgeye acil durum müdahale gemisi Nene Hatun ile KEGM-3, KEGM-5 ve KGEM-6 botlarını sevk etti.
Çam Limanı mevkiindeki 230 kişi, güvenli bölgelere sevkedildi. Milli Savunma Bakanlığı da söndürme çalışmalarına destek için bölgedeki birlikten bir yangın söndürme aracı ile personel görevlendirdi.

14.55’TE SÖNDÜRÜLDÜ

  • Polis helikopteri anbean yangını havadan takip edip yer ekiplerini yönlendirdi. Yangına havadan 1 uçak ve 4 helikopter, karadan 30 arazöz, 12 itfaiye aracı, 8 TOMA ile 500’ün üzerinde personelle müdahale edildi. Yangın saat 14.55 itibarıyla kontrol altına alınabildi. Vali Yerlikaya,
    “Soğutma çalışmaları sürüyor. Heybeliada halkına ve yangın söndürme ekiplerimize teşekkür ediyorum. İstanbul’umuza geçmiş olsun”
    dedi. Yangının çıkış sebebiyle ilgili soruşturma başlatıldı.

Yangın 3 noktada başladı

İstanbul İtfaiyesi’nin Adalar, Kartal, Maltepe, Fatih müfrezeleri ile 40 personel 12 araçla yangına karadan müdahale etti.
İtfaiye Daire Başkanı Remzi Albayrak, yangının 3 farklı noktada başladığını, hızlı müdahale ile 2 bölgedeki alevlerin kontrol altına alındığını bildirdi.
Yangına 3 dakikada karadan müdahaleye başladıklarını söyleyen Albayrak, ahtapot denilen uzun mesafelerde dakikada 6 ton su pompalayan aracın da Heybeliada’ya getirildiğini aktardı.

İtfaiyeciler korkuttu

  • Yangına müdahale ederken 2 itfaiye eri dumandan etkilendi.
    Tekneyle Maltepe Sahili’ne getirilen itfaiyeciler ambulansla hastaneye kaldırıldı. İtfaiyecilerin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.
#Heybeliada
#Adalar İtfaiyesi
#Kuleli Köşk
3 yıl önce