|

Hrant Dink davasının gerekçeli kararı: FETÖ cinayeti adım adım yürürlüğe koyup gerçekleştirdi

Kamu görevlilerinin yargılandığı Hrant Dink cinayeti davasının gerekçeli kararı açıklandı. Kararda "FETÖ cinayeti tasarlayıp adım adım yürürlüğe koyup gerçekleştirdi. Örgütsel hedefe ulaşmak için cinayeti önleyecek delil ve raporlar gizlendi. Cinayet sonrası deliller karartılarak FETÖ izleri temizlendi" ifadelerine yer verildi. Davada, dosyası ayrılan FETÖ elebaşı Gülen ve 10 firari sanığın kaçak sayılmalarına ve mal varlıklarına el konulmasına hükmedildi.

11:11 - 14/07/2021 Çarşamba
Güncelleme: 11:58 - 14/07/2021 Çarşamba
Hrant Dink
Hrant Dink
AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin, karara bağlanan davada gerekçeli karar açıklandı. 4 bin 532 sayfalık kararda,
"En başından itibaren örgütsel iş birliği içerisinde yürütülen sözde soruşturmaların FETÖ/PDY Silahlı Terör örgütü tarafından, mensupları eliyle 2007 yılında işlenen söz konusu cinayet öncesinden tasarlanıp adım adım yürürlüğe konulmak suretiyle gerçekleştirildiği"
kaydedildi.

MAL VARLIKLARINA EL KONULACAK

Hrant Dink cinayetine ilişkin devam edilen davada, dosyası ayrılan FETÖ elebaşı Gülen ve 10 firari sanığın kaçak sayılmalarına ve mal varlıklarına el konulmasına hükmedildi.

11 SANIK KAÇAK SAYILDI

Mahkeme heyeti, usulüne uygun yapılan ilana rağmen mahkemeye veya Türkiye sınırlarındaki herhangi bir adliye veya kolluk kuvvetine gelip teslim olmayan sanıklar Adem Yavuz Arslan, Coşgun Çakar, Fetullah Gülen, Halil İbrahim Koca, Mehmet Akif Yılmaz, Mehmet Faruk Mercan, Metin Canbay, Ömer Faruk Kartın, Serkan Şahan, Yılmaz Angın ve Yunus Yazar'ın kaçak sayılmalarına ve kaçak sayılan sanıkların menkul ve gayri menkullerine el konulmasına karar verildi.

MALLARIN YÖNETİMİ İÇİN KAYYUM ATANACAK

Heyet, yapılacak TAKBİS mal varlığı sorgusunda sanıklara ait ara ve taşınmaz tespit edildiği takdirde ilgili trafik tescil ve tapu müdürlüklerine müzekkere yazılarak tedbir şerhlerinin işlenmesinin istenilmesine hükmedildi. Türkiye Bankalar Birliğine müzekkere yazılarak sanıklara ait vadeli-vadesiz tüm hesapları ile kiralık kasa mevcutlarının tespit edilerek el koyma kararının uygulanmasının istenilmesine, el konulması kararı üzerine tedbir şerhi işlenecek mevduat ile taşınır ve taşınmaz malların yönetimi amacıyla TMSF'nin kayyum olarak atanmasına da karar verildi.

ZEKERİYA ÖZ'LE İLGİLİ KARAR BİR SONRAKİ CELSEDE

Heyet kararında, sanık Zekeriya Öz hakkında muhtarlıkça yapılan ilana ilişkin evrakın mahkemeye dönmediği dikkate alınarak evrak geldikten sonra kaçak sayılma ve el koyma kararının bir sonraki celse karar bağlanacağını belirtti.

EKREM DUMANLI İÇİN KAÇAKLIK İLANI VERİLECEK

Ayrıca sanık Ekrem Dumanlı için de kaçak şartları oluştuğundan gazete ilanı ile ve ikamet adresine asılarak ilan yapılmasına ikametgah adresine ilan yapılmasına ilan yapıldıktan 15 gün sonra mahkemeye katılmaması durumunda kaçak kararı verilerek el koyma kararının ve taşınır ve banka hesaplarının tespiti için müzekkere yazılmasının celse arasında karara bağlanmasına da hükmedildi. Sanıkların yakalama ve iade taleplerinin beklenmesine karar verilerek duruşma 29 Eylül'e bırakıldı.

#hrant dink
#dava
#gerekçeli karar
#fetö
#açıklandı
3 yıl önce