|

İçişleri Bakanı Soylu: Bu yıl sadece 35 kişi dağa çıktı, terör örgütünün bütün psikolojisini çökerttik

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bu yıl sadece 35 kişi dağa çıktı. Terör örgütünün bütün psikolojisini çökerttik" dedi. Koronavirüs salgınına ilişkin de konuşan Soylu, "Virüs salgını da bize gösterdi ki, standartlarına kavuşmak istediğimiz Avrupa ve ABD’nin sağlık sistemi, bizden kesinlikle daha iyi değil" diye konuştu.

11:12 - 14/09/2020 Pazartesi
Güncelleme: 13:25 - 14/09/2020 Pazartesi
IHA
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Virüs salgını da bize gösterdi ki, standartlarına kavuşmak istediğimiz Avrupa ve ABD’nin sağlık sistemi, bizden kesinlikle daha iyi değil" dedi.

AYM başkanı neden korumalarla geziyor?


Anayasa Mahkemesi'nin şehirler arası yollarda yapılan eylemleri yasaklayan kanunu iptal ettiğini hatırlatan Süleyman Soylu, karar nedeniyle AYM Başkanı Zühtü Arslan'a ve AYM üyelerine şu sözlerle tepkisini gösterdi: "Anayasa Mahkemesi karar veriyor. FETÖ'cüler girsin, PKK'lılar girsin ne olacak. Anayasa Mahkemesi Başkanı'na buradan söylüyorum. Madem özgür bir ülkeyiz, ana caddelerde, sokaklarda özgürce yürüyüş hakkının ortadan kaldırılmasını onayladınız. Polis koruması almana gerek yok.

Ben arabamla gitmeye hazırım

Bisikletinle işe git gel bakalım. Anayasa Mahkemesi Başkanı'na söylüyorum kendi arabamla tek başına gitmeye ben varım sen var mısın?"

Soylu, "Bir bilanço vereyim; 2014-2019 döneminde uzaklaştırılan belediye başkanlarından 94 kişiden 63’ü hakkında ilk derece mahkemelerinin verdiği ceza, toplam 628 yıl 908 ay 323 gün... Bunların bir üst derece mahkemelerde kesinleşen cezaları ise toplam 126 yıl, 230 ay ve 62 gündür" diye konuştu.


#Süleyman Soylu
#Terörist
#PKK
#Operasyon
4 yıl önce