|

'İki HDP'li vekil Türkiye'yi terk etti' iddiası

HDP'li vekiller Faysal Sarıyıldız ile Tuğba Hezer, dokunulmazlıkların kaldırılması ihtimaline karşı Türkiye'yi terk etti. Milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılmasına yönelik teklifin ikinci tur görüşmeleri bugün yapılacak.

Yeni Şafak
08:19 - 20/05/2016 Cuma
Güncelleme: 10:13 - 20/05/2016 Cuma
Diğer
HDP'li vekiller Faysal Sarıyıldız ile Tuğba Hezer, Türkiye'yi terk etti.
HDP'li vekiller Faysal Sarıyıldız ile Tuğba Hezer, Türkiye'yi terk etti.

HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız ile VanMilletvekili Tuğba Hezer'in, dokunulmazlıkların kaldırılıp, gözaltına alınma ihtimaline karşı, dönmemek üzere Avrupa'ya geçtiği iddia edildi.



Sarılyıldız hakkında Urfa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanarak Adalet Bakanlığı'na, oradan da Meclis'e gönderilen fezlekede, "aracıyla silah taşıdığı" iddiasıyla dokunulmazlığının kaldırılması istenmişti.



Ankara'daki saldırıyı gerçekleştiren kişinin taziyesine giden Tuğba Hezer hakkında da fezleke hazırlanmıştı. Van Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan fezlekede, Hezer'in taziye ziyarette "terör örgütünün propagandasını yapmak" ve "suçu ve suçluyu övmek" suçlarını işlediği belirtilmişti.



Sosyal medya hesabından açıklama yapan HDP Şırnak Milletvekili Sarıyıldız, "Kaçmadım, yurt dışındayım" dedi.



Meclis'te kritik gün


AK Parti'nin dokunulmazlıklarla ilgili anayasa değişikliği teklifi, TBMM Genel Kurulu'ndaki ilk tur oylamalarda referanduma sunulmanın alt sınırı olan 330 şartını aşarken, referandumu zorunlu olmaktan çıkaran 367 oya ise ulaşamadı. Nihai sonuç bugün yapılacak ikinci tur oylamada belli olacak.



TBMM'ye 15 Mayıs itibariyle gelen dosya sayısı 667. Bunların 46'sı AK Parti, 192'si CHP, 405'i HDP, 20'si MHP milletvekillerine, 5'i ise Bağımsız Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'ya ait. Hakkında dokunulmazlık dosyası düzenlenen milletvekillerinin sayısı ise 138. Bunların 27'si AK Parti, 51'i CHP, 50'si HDP, 9'u MHP milletvekili ve biri ise Nazlıaka.




#HDP
#Faysal Sarıyıldız
#Tuğba Hezer
#dokunulmazlık
8 yıl önce