|

İlk cemre yarın düşüyor

Baharın müjdecisi olarak bilinen ilk cemre, yarın havaya düşecek. İkinci cemre 27 Şubat Perşembe günü suya, üçüncü cemre ise 6 Mart Perşembe günü toprağa düşecek.

İha
00:00 - 19/02/2014 Çarşamba
Güncelleme: 10:02 - 19/02/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
İlk cemre yarın düşüyor
İlk cemre yarın düşüyor

''Kor halindeki ateş'' anlamına gelen cemrelerden ilki, 20 Şubat günü havaya düşecek. Arapça bir kelime olan cemre; ateş, kor, köz manalarına geliyor. Cemre, aynı zamanda sıcaklık anlamına da gelmekte. ''Şubat''ın 20'sinden sonra cemre havaya düştü'' ''Sıcaklık havada başladı'' denilerek yorum yapılan cemre, bahar ayının müjdecisi olarak biliniyor.

İlk cemrenin havaya düşmesinden bir hafta sonra da cemrenin suya düştüğü, bununla da sıcaklığın suda başladığı ifade edilmiş oluyor. Bir hafta sonra ise cemrenin toprağa düştüğü kabul edilir. Bununla da sıcaklığın toprakta da başladığı anlatılmış oluyor.

Cemre, ilkbahar başlangıcında 7'şer gün arayla önce havada sonra su ve toprakta oluştuğu sanılan sıcaklık artışı anlamına gelmekte. İkinci cemrenin 20 Şubat günü havaya, 27 Şubat Perşembe günü suya, üçüncü cemrenin ise 6 Mart Perşembe günü toprağa düşeceği belirtildi.

10 yıl önce