|

İstanbul'a yeni metro hattı: Bakan Karaismailoğlu TVNET'e özel açıklamalarda bulundu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, bugün hizmete girecek metro hakkında TVNET canlı yayınında özel açıklamalarda bulundu. Karaismailoğlu, ''Hattımız 7.4 kilometre. Kadıköy'den raylı sistem metroya binen bir vatandaşımız Ünalan'dan Bostancı'dan Göztepe'den , Maltepe, Kartal'dan Pendik Tavşantepe'ye kadar gelebiliyordu. Bugün itibariyle de 7.4 kilometrelik Sabiha Gökçen bağlantısı ve oradaki önemli nüfus yoğunluğunun olduğu Pendik'in mahallelerini de metro konforu ile buluşturuyoruz" dedi.

12:38 - 2/10/2022 Pazar
Güncelleme: 17:32 - 2/10/2022 Pazar
Yeni Şafak
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu.
Bugün hizmete girecek olan
Sabiha Gökçen-Pendik Metrosu
hakkında TVNET canlı yayınında özel açıklamalarda bulunan
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu
, Bakanlık olarak İstanbul'a çok büyük yatırımlar yaptıklarını söyledi.

Karailsmailoğlu, toplu taşımanın mega kentteki trafik sıkışıklığını ortadan kaldırmadaki önemine vurgu yaptı.

  • Bu kapsamda yeni açılacak olan Sabiha Gökçen-Pendik Metrosu'nun çok önemli olduğuna dikkat çeken Karaismailoğlu şu bilgileri paylaştı;
  • "Hattımız 7.4 kilometre. Kadıköy'den raylı sistem metroya binen bir vatandaşımız Ünalan'dan Bostancı'dan Göztepe'den , Maltepe, Kartal'dan Pendik Tavşantepe'ye kadar gelebiliyordu. Bugün itibariyle de 7.4 kilometrelik Sabiha Gökçen bağlantısı ve oradaki önemli nüfus yoğunluğunun olduğu Pendik'in mahallelerini de metro konforu ile buluşturuyoruz."

"Havalimanları arasında koordinasyonu sağlıyoruz"

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın Avrupa'nın sekizinci Türkiye'nin de üçüncü en yoğun havalimanı olduğunu belirten Bakan Karaismailoğlu, Sabiha Gökçen-Pendik Metrosu'nun Anadolu yakası için önemli bir hat olduğunu söyledi. Yeni metronun diğer metro hatlarıyla da bağlantısı olduğunu belirten Karaismailoğlu
"Yenikapı'daki bir vatandaşımızın transfer merkezlerinden aktarma yaparak Sabiha Gökçen Havalimanı'na gelme imkanı olacak. İstanbul Havalimanı bağlantısını da açtığımızda aynı şekilde havalimanları arasındaki koordinasyonu da yine transfer noktalarından sağlayabileceğiz"
dedi.

"Yatırımlar devam edecek"

Metro hattının günlük taşıma kapasitesinin 1.2 milyon olduğu bilgisini paylaşan Bakan Karaismailoğlu, metronun maksimum hızının 80 km olduğunu belirtti. Karaismailoğlu bakanlık olarak İstanbul'a hizmet etmeyi sürdüreceklerini söyledi.

Karaismailoğlu
"
İstanbul'da bugüne kadar çok önemli yatırımlar yapıldı. Başka türlü İstanbul'da işin içinden çıkamazsınız. Raylı sistem uzunluğunu arttırmanız gerekiyor. O yüzden bugün de onun önemli bir adımını atıyoruz. Önümüzdeki ay Kağıthane-Havalimanı, yıl sonuna kadar da Başakşehir'deki Çam ve Sakura Şehir Hastanesi içinden de geçecek olan Kayaşehir-Başakşehir Metro Hattımızı bitiyoruz. Peşinden Kazlıçeşme-Sirkeci, peşinden Bakırköy sahil, Bahçelievler, Güngören, Bağcılar - Kirazlı metrosu. Daha sonrasında Halkalı-Kayaşehir, Arnavutköy Başakşehir'i de havalimanına bağlayıp, hatta oradan Gayrettepe'ye de uzanacak 70 km'lik bir metro hattını bitirmiş olacağız."
açıklamasında bulundu.


#Metro
#İstanbul
#Pendik
#Sabiha Gökçen-Pendik Metrosu
2 yıl önce