İYİ Parti Şanlıurfa'da depremler bitmiyor: Mahmut Subaşı da istifa ettiğini duyurdu

19:07, 19/04/2023, Çarşamba
Yeni Şafak
İYİ Parti Şanlıurfa'da depremler bitmiyor: Mahmut Subaşı da istifa ettiğini duyurdu
Şanlıurfa'da İYİ Parti'den milletvekili adayı gösterilen Mahmut Subaşı istifa etti.

Bugün toplu istifanın yaşandığı İYİ Parti Şanlıurfa'da bir kriz daha yaşandı. 4. Sıra adayı Göz Hastalıkları Doktoru Mahmut Subaşı aday listelerinin açıklanmasıyla şok yaşadığını belirterek istifa ettiğini duyurdu.

14 Mayıs seçimlerine bir aydan kısa bir süre kalırken İYİ Parti'de yaşanan istifa depremlerinin de ardı arkası kesilmiyor.

Parti üyelerinin, yetkililerin ve Yavuz Ağıralioğlu'nun istifasıyla zirve yapan İYİ Parti'de milletvekili listelerinin açıklanmasıyla yeni bir istifa serüveni daha başladı.

İYİ Parti Şanlıurfa'da bugün çok sayıda kişi dilekçelerini yönetime vererek istifa ettiğini açıkladı. İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Ahmet Hakkı Narin ve partililer istifa kararlarını sosyal medya hesaplarından paylaştıkları video ile duyurdu.


Narin ve Partililer istifa kararlarını sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımla birlikte, "İl divan kurulu, il yönetim kurulu, il disiplin kurulu ve Parti'nin her kademesinde bulunan arkadaşlarla toplu istifa dilekçeleri il başkanlığına teslim edilmiştir." notuyla duyurdu.

Ancak İYİ Parti Şanlıurfa'da bugün yaşanan bu toplu istifa krizi bir istifa depremiyle daha devam etti.

Mahmut Subaşı da istifa etti

Şanlıurfa 4. Sıra adayı Göz Hastalıkları Doktoru Mahmut Subaşı da İYİ Parti'den istifa ettiğini açıkladı.

Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki görevinden istifa ederek 20 Mart’ta İYİ Parti Genel Merkezine giderek aday adaylık müracaatını yapan Subaşı adaylıktan çekilme kararı aldı.

İstifasıyla ilgili yaptığı açıklamada, seçim dönemi yaklaşınca partiyle alakası olmayan bazı kişilerin partiye çağrıldığını ve kendilerinin ikinci plana atıldığını söyleyen Subaşı, listelerin açıklanmasının ardından kendisinin büyük bir şok yaşadığını belirterek partiden istifa kararı aldığını açıkladı.

Mahmut Subaşı
Mahmut Subaşı

"Arkamdan büyük istifalar gelecek"

Öte yandan İYİ Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı görevinden bir süre önce istifa ederek milletvekili aday adaylığı başvurusu yapan Fedai Çakmaklı da birkaç gün önce partisinden istifa ettiğini açıklamıştı.

İstifasına ilişkin açıklamada bulunan Çakmaklı, ciddi paraların döndüğünü ve davalarının hiç paraya satıldığını belirterek, "Arkamdan büyük istifalar gelecek." demişti.

Fedai Çakmaklı
Fedai Çakmaklı


Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026