|

İYİ Partili Metin Ergun'dan DEVA Partili Mehmet Emin Ekmen'e sert sözler: Sözünüzün çokluğu kadar oyunuz olsaydı seçimin sonucu değişirdi

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, TVNET canlı yayınında İYİ Parti'nin seçimlere kendi listesinden girmesini eleştirdi. Ekmen, "İYİ Parti'nin belli illerde listesini ayrı çıkartmadaki ısrarının Millet İttifakı'na 15-20 milletvekiline mâl olduğu tespit ediliyor. Biz bundan kaçındık" diye konuştu. Ekmen'in bu açıklamalarına İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkanı Metin Ergun tepki gösterdi. Twitter'dan paylaşımda bulunan Ergun, "Sözünüzün çokluğu kadar oyunuz olsaydı seçimin sonucu değişirdi." ifadelerini kullandı.

10:54 - 2/06/2023 Cuma
Güncelleme: 10:54 - 2/06/2023 Cuma
Yeni Şafak
İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkanı Metin Ergun-DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen
İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkanı Metin Ergun-DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen geçtiğimiz akşam TVNET canlı yayınında Taha Hüseyin Karagöz'ün sorularını yanıtladı.

Millet İttifakı'ndaki partilerin ittifaka kazandırdığı oylar ve vekilliklere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ekmen, İYİ Parti'nin seçimlere kendi listesinden girmesini eleştirdi.

DEVA Partili Ekmen'den İYİ Parti'ye eleştiri

Ekmen,
"İYİ Parti'nin belli illerde listesini ayrı çıkartmadaki ısrarının Millet İttifakı'na 15-20 milletvekiline mâl olduğu tespit ediliyor. Biz bundan kaçındık"
diye konuştu.
Ekmen,
"Kendi logonuzla girseydiniz kaç puan alırdınız?"
sorusu üzerine şunları söyledi:
"Anketlerin ortalaması 3-3,5 bandındaydı. Bu 87 seçim bölgesinde dağınıktı. D'hondt sistemli seçim sistemi kümelenmiş oyları destekler. İki seçimdir İyi Parti'yle Yeşil Sol Parti, geçen seçim birbirine yakın oy aldılar. İyi Parti 43, YSP 63 milletvekili çıkardı. Bu seçimde YSP 8,5'a düştü ama İyi Parti yine 43, 9. küsurla YSP 60 küsur vekil çıkardı. Niye oylar daha kümeli olduğu için. DEVA için de muhtemelen 5 ile 7 civarında bir milletvekilliğiyle karşılaşabilirdik.
Örneğin TİP'in tek başına seçime girmesinin Emek ve Özgürlük İttifakı'na 12 milletvekiline mâl olduğu söyleniyor, tespit ediliyor. İyi Parti'nin belli illerde listesini ayrı çıkartmadaki ısrarının Millet İttifakı'na 15-20 milletvekiline mal olduğu tespit ediliyor. Biz bundan kaçındık."

İYİ Parti'den cevap geldi:
Sözünüzün çokluğu kadar oyunuz olsaydı seçimin sonucu değişirdi

Ekmen'in bu açıklamalarına İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkanı Metin Ergun'dan cevap geldi. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Ergun,
"Sözünüzün çokluğu kadar oyunuz olsaydı seçimin sonucu değişirdi."
ifadelerini kullandı.


#Mehmet Emin Ekmen
#Metin Ergun
#İYİ Parti
#DEVA Partisi
1 yıl önce