|

İYİ Parti'nin 'Demirtaş' pişmanlığı: İlk turda aday olsaydı Kılıçdaroğlu seçilirdi

Terör örgütü PKK'nın siyasi kolu HDP'nin ortağı olduğu Yedili Masa seçimlerde bozguna uğradı. Düne kadar HDP ile kurdukları ittifaka gelen eleştirilere kulak tıkayan İYİ Partililer, seçimlerdeki yenilgiden sonra pişmanlık dolu paylaşımlara başladı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Başdanışmanı Aytun Çıray, terör tutuklusu Selahattin Demirtaş'ın aday olmamasının Kemal Kılıçdaroğlu'na seçim kaybettirdiğini öne sürdü.

19:50 - 1/06/2023 Perşembe
Güncelleme: 19:54 - 1/06/2023 Perşembe
Yeni Şafak
Erdoğan düşmanlığı, sözde milliyetçi 'İYİ Parti' ile terör örgütünün siyasi uzantısı HDP'ye ittifak kurdurdu.
Erdoğan düşmanlığı, sözde milliyetçi 'İYİ Parti' ile terör örgütünün siyasi uzantısı HDP'ye ittifak kurdurdu.

Türkiye, 14 Mayıs'ta sandık başına giderek milletvekillerini, 28 Mayıs'ta ise ikinci tura kalan seçimlerde cumhurbaşkanını seçti. Sandıktan Cumhur İttifakı ve Recep Tayyip Erdoğan ezici üstünlükle çıkarken, muhalefet kanadı ve Kemal Kılıçdaroğlu eleştirilerin hedefi haline geldi.

İYİ Parti'den ittifak dağıldı açıklaması

Kılıçdaroğlu'nun adaylığını istemeyen İYİ Parti Başkanı Meral Akşener, 3 Mart tarihinde masadan ayrılmış fakat 6 Mart tarihinde 'şartlı' olarak geri dönmüştü. Seçimlerde alınan yenilgiler sonrasında gemiyi ilk terk eden İYİ Parti oldu. Partinin Genel Sekreteri Uğur Poyraz, seçimlere yönelik 6 parti arasında kurulan Millet İttifakı'nın bir seçim ittifakı olduğunu ve seçimler bittiği için ittifakın sona erdiğini açıkladı.

İYİ Parti'nin 'Demirtaş' pişmanlığı: İlk turda aday olsaydı Kılıçdaroğlu seçilirdi

Düne kadar terör örgütü PKK'nın siyasi kolu HDP ile kurdukları ittifaka gelen eleştirilere kulak tıkayan İYİ Partililer, seçimlerdeki yenilgiden sonra pişmanlık dolu paylaşımlara başladı.

Akşener'in Başdanışmanı Aytun Çıray, terör tutuklusu Selahattin Demirtaş'ın aday olmamasının Kılıçdaroğlu'na seçim kaybettirdiğini öne sürdü.

Twitter hesabından paylaşım yapan Çıray,
"HDP ilk turda Selâhattin Demirtaş'ı aday gösterseydi Sn. Kılıçdaroğlu seçilebilirdi."
ifadelerini kullandı.

Demirtaş: Aday olmak istedim reddettiler

Aktif politikayı bıraktığını açıklayan terör tutuklusu HDP'nin eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP yönetimine 14 Mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanı adaylığı için hazır olduğunu söylediğini, ancak bunun parti yönetimi tarafından gerekçesiz bir şekilde reddedildiğini söyledi.

HDP yönetimi, Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini hem ilk tur hem de ikinci tur öncesinde düzenledikleri basın toplantısıyla açıklamıştı.



#İYİ Parti
#Aytun Çıray
#HDP
#Kemal Kılıçdaroğlu
1 yıl önce