İYİ Parti'nin 'Demirtaş' pişmanlığı: İlk turda aday olsaydı Kılıçdaroğlu seçilirdi

19:50, 01/06/2023, PerşembeG: Güncelleme: 19:54, 01/06/2023, Perşembe
Yeni Şafak
İYİ Parti'nin 'Demirtaş' pişmanlığı: İlk turda aday olsaydı Kılıçdaroğlu seçilirdi
Erdoğan düşmanlığı, sözde milliyetçi 'İYİ Parti' ile terör örgütünün siyasi uzantısı HDP'ye ittifak kurdurdu.

Terör örgütü PKK'nın siyasi kolu HDP'nin ortağı olduğu Yedili Masa seçimlerde bozguna uğradı. Düne kadar HDP ile kurdukları ittifaka gelen eleştirilere kulak tıkayan İYİ Partililer, seçimlerdeki yenilgiden sonra pişmanlık dolu paylaşımlara başladı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Başdanışmanı Aytun Çıray, terör tutuklusu Selahattin Demirtaş'ın aday olmamasının Kemal Kılıçdaroğlu'na seçim kaybettirdiğini öne sürdü.

Türkiye, 14 Mayıs'ta sandık başına giderek milletvekillerini, 28 Mayıs'ta ise ikinci tura kalan seçimlerde cumhurbaşkanını seçti. Sandıktan Cumhur İttifakı ve Recep Tayyip Erdoğan ezici üstünlükle çıkarken, muhalefet kanadı ve Kemal Kılıçdaroğlu eleştirilerin hedefi haline geldi.

İYİ Parti'den ittifak dağıldı açıklaması

Kılıçdaroğlu'nun adaylığını istemeyen İYİ Parti Başkanı Meral Akşener, 3 Mart tarihinde masadan ayrılmış fakat 6 Mart tarihinde 'şartlı' olarak geri dönmüştü. Seçimlerde alınan yenilgiler sonrasında gemiyi ilk terk eden İYİ Parti oldu. Partinin Genel Sekreteri Uğur Poyraz, seçimlere yönelik 6 parti arasında kurulan Millet İttifakı'nın bir seçim ittifakı olduğunu ve seçimler bittiği için ittifakın sona erdiğini açıkladı.

İYİ Parti'nin 'Demirtaş' pişmanlığı: İlk turda aday olsaydı Kılıçdaroğlu seçilirdi

Düne kadar terör örgütü PKK'nın siyasi kolu HDP ile kurdukları ittifaka gelen eleştirilere kulak tıkayan İYİ Partililer, seçimlerdeki yenilgiden sonra pişmanlık dolu paylaşımlara başladı.

Akşener'in Başdanışmanı Aytun Çıray, terör tutuklusu Selahattin Demirtaş'ın aday olmamasının Kılıçdaroğlu'na seçim kaybettirdiğini öne sürdü.

Twitter hesabından paylaşım yapan Çıray,
"HDP ilk turda Selâhattin Demirtaş'ı aday gösterseydi Sn. Kılıçdaroğlu seçilebilirdi."
ifadelerini kullandı.

Demirtaş: Aday olmak istedim reddettiler

Aktif politikayı bıraktığını açıklayan terör tutuklusu HDP'nin eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP yönetimine 14 Mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanı adaylığı için hazır olduğunu söylediğini, ancak bunun parti yönetimi tarafından gerekçesiz bir şekilde reddedildiğini söyledi.

HDP yönetimi, Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini hem ilk tur hem de ikinci tur öncesinde düzenledikleri basın toplantısıyla açıklamıştı.



Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026