|

İzmir Büyükşehir itfaiye merkezinde 'pes' dedirten görüntüler: Vatandaş 'sorumsuzluk' diyerek tepki gösterdi

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na ait yangın eğitim merkezinde sokağa çıkma kısıtlamasında çekilen görüntüler şoke etti. Görüntülerde, alkollü olduğu iddia edilen belediye yetkilisi üç kadından birinin itfaiye aracını kullandığı, diğer ikisinin ise aracın arkasında seyahat ettiği görüldü. Skandal görüntüler sosyal medyada tepkiyle karşılandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi olayla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

10:19 - 2/06/2021 Çarşamba
Güncelleme: 11:33 - 2/06/2021 Çarşamba
IHA
Videoyu sosyal medya hesaplarından paylaşan kadınların ’Yangın var dediler geldik’ ifadesi ise dikkat çekti.
Videoyu sosyal medya hesaplarından paylaşan kadınların ’Yangın var dediler geldik’ ifadesi ise dikkat çekti.

Sokağa çıkma kısıtlamasının da uygulandığı geçtiğimiz pazar günü meydana gelen olayda belediye yetkilisi 3 kadın, İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına ait Toros Yangın Eğitim Merkezi’ne gitti. Kadınlardan biri itfaiye aracının direksiyonuna geçti, diğer ikisi ise aracın arkasında seyahat etti.



İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne tepki yağdı

Alkollü olduğu iddia edilen belediye yetkilileri o anları cep telefonu ile görüntüleyerek sosyal medya hesaplarında paylaştı.

Belediyenin itfaiye araçlarını kullanan kadınların davranışları ve buna müsaade eden personeller büyük tepki çekerken, bazı vatandaşlar da İzmir Büyükşehir Belediyesini "sorumsuz" davranmakla suçladı.


Araçta itfaiye personeli de vardı

Çekilen görüntülerde kadının aracı kullandığı esnada, yolcu konumunda ve aracın arkasında bir itfaiye personelinin yer aldığı görüldü.

Öte yandan videoyu sosyal medya hesaplarından paylaşan kadınların
’Yangın var dediler geldik’
ifadesi ise dikkat çekti.


Soruşturma başlatıldı

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından gelen tepkilere cevap veren İzmir Büyükşehir Belediyesi Hemşehri İletişim Merkezi resmi hesabı,
"Merhaba, halkımızın can ve mal güvenliğini korumakla görevli itfaiye teşkilatımızın böyle bir olayla anılması kabul edilemez. Yetkili birimler bilgilendirilmiş ve konuyla ilgili sorumlular hakkında soruşturma başlatılmıştır"
açıklamasında bulundu.


#İzmir Büyükşehir Belediyesi
#Toros Yangın Eğitim Merkezi
#itfaiye aracı
#skandal
3 yıl önce