|

Kalın'dan MHP açıklaması: Ortada ya yanlış anlaşılma ya da çarpıtma var

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada "Cumhurbaşkanımızın MHP'yi, onun tabanını hedef alan bir değerlendirmesi söz konusu bile değil. Kastettiği, özensiz hazırlanması halinde bir Af Yasası'nın doğuracağı toplumsal sonuçlardır. Ortada ya yanlış anlaşılma ya da çarpıtma var." dedi.

Yeni Şafak
18:54 - 22/10/2018 Pazartesi
Güncelleme: 19:57 - 22/10/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, kabine toplantısının ardından açıklama yaptı. Sözcü Kalın, toplantıda konuşlan konulara dair yaptığı açıklamanın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin açıklamalarına ilişkin değerlendirmelerinin sorulması üzerine Kalın, konuya ilişkin AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in açıklamalarda bulunduğunu anımsattı. Kalın, sorulan sorulan soruya şu şekilde cevapladı:


  • "O çerçevede bir cevap verilmesi en doğru olandır zaten. Konunun başka yerlere çekilmesi elbette doğru olmaz. Yani ortada ya bir yanlış anlama var ya bir çarpıtma var çok açıkça. Sayın Cumhurbaşkanımızın Milliyetçi Hareket Partisi'ni, onun tabanını hedef alan bir değerlendirmesi zaten söz konusu bile değil. Kastettiği özensiz hazırlanması halinde bir Af Yasası'nın doğuracağı toplumsal sonuçlardır, bunlara bir atıf yapıyordu. Tabii bu konuda nihai söz, karar Meclis'indir ama Sayın Cumhurbaşkanımız bu konuyu gündeme getirirken toplumun hassasiyetlerini dikkate alarak bazı değerlendirmelerde bulunmuştur. Diğer detay için ben Sayın Ömer Çelik'in açıklamalarına atıfta bulunmakla iktifa edeyim."
#İbrahim Kalın
#MHP
6 yıl önce