|

Kardeşliğimize sahip çıkacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır'ı istismar etmek için değil imar etmek, geliştirmek, yükseltmek, huzura kavuşturmak için çalıştıklarını söyledi. Erdoğan, "Buradan tüm Diyarbakır’a sesleniyorum. Bu ülkede etnik ayrımcılık yapan, bir kişiye, inancından, kültüründen dolayı ayrımcılık yapan önce karşısında bizi bulur" dedi

Haber Merkezi
04:00 - 21/10/2018 Pazar
Güncelleme: 04:12 - 21/10/2018 Pazar
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır Stadyumu’nun açılışı ve Gençlik Festivali kapanış törenine katıldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır Stadyumu’nun açılışı ve Gençlik Festivali kapanış törenine katıldı.

Diyarbakır Stadyumu'nun açılışı ve Ziraat Diyarbakır Gençlik Festivali Kapanış Töreni'ne katılan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Diyarbakır tarihi boyunca öncü olmuş, gelin yeni dönemin müjdesini yine Diyarbakır’dan verelim" diye seslendi. Erdoğan, özetle şu mesajları verdi:

Biz Diyarbakır'ı istismar etmek değil, imar etmek, geliştirmek, yükseltmek, huzura ve refaha kavuşturmak için çalışıyoruz. Bundan birkaç yıl önce Diyarbakır'ın merkezi başta olmak üzere, kimi şehirlerimizdeki bazı mahallelerde çukurlar kazarak ülkemizin ve milletimizin geleceğini oraya gömmek istediler. Onlar çukur kazdılar biz ise bu abideleri diktik.

DİYARBAKIRLI OYUNU BOZDU

Bölgemiz üzerinde hain emelleri olanların maşalığını yaparak, bu halka hizmet edilemez. Adı ve iddiası ne olursa olsun tüm terör örgütlerinin ipinin ucu aynı yere çıkar.

Bu ülkedeki 81 milyon vatandaşın tek devleti Türkiye Cumhuriyeti'dir. Devletimize sahip çıkacağız, birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize sahip çıkacağız. Kendine başka kimlik, başka devlet arayan, yakın tarihte pek çok örneğini gördüğümüz gibi evini de yurdunu da ailesini de onurunu da kaybetmeye mahkum oluyor. Türkiye Diyarbakırlı kardeşlerimiz başta olmak üzere, her kesimden insanımızın ortak gayretiyle bu tuzağa düşmemiş, oyunu bozmuş, iradesine sahip çıkmıştır.


HEP BİRLİKTE ÇÖZECEĞİZ

Buradan tüm Diyarbakır'a ve aynı tereddütleri yaşayan kardeşlerime sesleniyorum. Bu ülkede etnik ayrımcılık yapan karşısında önce bizi bulur. Bu bölgede bölge ayrımcılığı, şehir ayrımcılığı yapan karşısında önce bizi bulur. Bu bölgede herhangi bir kişiye inancından, dilinden, kültüründen dolayı ayrımcılık yapan önce karşısında bizi bulur.

  • Tek korkuları var rantı kaybetmek
  • Bugün hala birliğin, beraberliğin, kardeşliğin değil de bölücülüğün diliyle konuşanların tek derdi ellerindeki siyasi ve ekonomik rantı kaybetme korkusu olduğunu belirten Erdoğan, "Biz, milletimize bölünmeyi değil bölüşmeyi, parçalanmayı değil, büyümeyi, ayrımcılığı değil, kardeşliği, korkuyu değil, güveni teklif ettik. Kim karşınıza bölünmeyle, parçalanmayla, ayrımcılıkla, sefaletle, korkuyla, geliyorsa bilin ki sizin en büyük düşmanınızdır. Bu teklifle gelenin arkasına baktığınızda göreceğiniz tek şey, yeminli düşmanlarımız olacaktır. Dün Selahaddin Eyyubi'yi, Sultan Kılıçarslan'ı alt edemeyenler, bugün gözlerini size dikmiş durumdalar. Bunların meşrebinde yalanın, iftiranın, vaadin, riyakarlığın sınırı yoktur. Dikkat edin bu sıfatların aynısını ülkemiz içindeki kimi siyasetçilerde de bulabilirsiniz. Çünkü bunlar asıllarının gölgesidir" dedi.

Gelin yeni dönemin müjdesini verelim

Stadı dolduranlarla "Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız" ifadesini kullanan Erdoğan, "Aydınlık geleceğimizin formülü budur. Şimdi diğer yolların hepsi acıya çıkar, göz yaşına çıkar, zulme çıkar, geleceğimizin karartılmasına çıkar. Unutmayın, Müslüman aynı delikten iki defa ısırılmaz. Bu coğrafyada 200 yıldır her yolu denedik. Bugün geldiğimiz noktada görüyoruz ki birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize sahip çıkmanın dışında hiçbir yöntem bizim hayrımıza değildir. Diyarbakır, tarihi boyunca hep öncü olmuş, lider olmuş, çığır açmış bir şehir. Gelin yeni dönemin müjdesini yine Diyarbakır'dan verelim. Ey Diyarbekir, sana acıdan, kandan ve göz yaşından başka bir şey vermeyenlerin dönemine son vermeye hazır mısın? Sana zulümden, baskıdan ve korkudan başka bir vaadi olmayanların devrini kapatmaya hazır mısın? Gözünün nuru evladına, mahremin olan evine, kızına, onları Kandil'e kaçıranlara 'dur' demeye hazır mısın? Gelin hep birlikte güçlü ve büyük Türkiye'ye omuz verelim. Diyarbakır'dan yükselen işte bu ses, dostlarımızı kalbini ferahlatırken, düşmanlarımızın yüreğini de daraltıyor" diye seslendi.


Sur'da inceleme

Erdoğan, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde incelemelerde bulundu. Yetkililerden buradaki çalışmalar hakkında bilgi alan Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca, PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu evleri yıkılan aileler için ilçede yaptırılan konutlar ile kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında, Alipaşa Mahallesi'nde yapımı süren konutlarda incelemelerde bulundu. Erdoğan, daha sonra ilçedeki tarihi surların bir parçası olan Keçi Burcu'nu ziyaret etti.


Başlama vuruşunu yaptı

Konuşmasının ardından 21 numaralı forma hediye edilen Erdoğan, Ziraat Bankası Diyarbakır Gençlik Festivali kapsamında organize edilen Şöhretler Karması maçının başlama vuruşunu yaptı. Erdoğan, Beyaz Takım'ın 5-3 üstünlüğü ile sona eren karşılaşmayı tribünden izledi.

  • Fırsatçıları unutmayız
  • AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı'nın teşkilat yemeğine de katılan Erdoğan, "2019 Mart'ta ortak geleceğimizde yeni bir sayfa açacağız. En isabetli adaylarla seçime girecek, Allah'ın izniyle seçimi alacağız" dedi. Ekonomiye yönelik saldırı ve kurdaki dalgalanmayı değerlendiren Erdoğan, "Gereken tedbirleri aldık, mekanizmaları oluşturduk, irtibatları kurduk ve durumu kısa sürede kontrol altına aldık. Önceliğimiz, üretimi, ihracatı, istihdamı yeniden şaha kaldırmaktır. Biz bu sıkıntıyı çözdük, çözeriz ama fırsatçılık yaparak ülkemizi adeta can evinden vuranları da unutmayız" diye konuştu.

#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Diyarbakır
#Politika
6 yıl önce