|

Kavuştular

Suriyeli Nassar ailesinin, ülkelerindeki iç savaştan kaçarken yolda kaybolan 2 yaşındaki oğulları Muhammed, Türk yetkililerin girişimiyle bulundu. Evladını tekrar kucağına almanın tarifsiz bir mutluluk olduğunu belirten anne Murad, “Evladımı getirdiler, artık birlikteyiz. Allah sizlerden razı olsun” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 31/08/2017 Perşembe
Güncelleme: 00:08 - 31/08/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Suriyeli ailenin çocuklarına kavuşması duygusal anlara sahne oldu.
Suriyeli ailenin çocuklarına kavuşması duygusal anlara sahne oldu.

Suriyeli Nassar ailesinin ülkelerindeki iç savaştan kaçarken yolda başka birilerine emanet etmek zorunda kaldıkları 2 yaşındaki oğulları Muhammed, Türk yetkililerin girişimleri sayesinde yaklaşık bir ayın ardından anne ve babasına kavuştu. Ülkesindeki iç savaşta elinden yaralanan ve yaşadıkları Şam’dan kaçmak zorunda kalan Fadılalla Nassar (35), eşi Esma Murad (29) ve 3 çocuğu Türkiye’ye doğru yola çıktı. Baba Nassar, elindeki yaradan dolayı yolda güçlükle taşıdığı evlatlarından en küçüğü olan 2 yaşındaki Muhammed’i birlikte ilerledikleri başka bir aileye emanet etmek zorunda kaldı. Yolda yaşanan kargaşa nedeniyle oğlunu emanet ettiği aileyi kaybeden baba Nassar, evladını bulamadan Türkiye’ye geldi. Gözü yaşlı eşiyle yaklaşık bir ay boyunca sığındıkları Türkiye’den ülkesi Suriye’ye haber gönderen ve oğlunu bulabilmek için seferber olan baba Nassar, barındıkları Hatay’ın Kırıkhan ilçesindeki Hatay Yardımlaşma Derneğinden (HAYAD) ve Türk yetkililerden yardım istedi.

EV VE İŞ OLANAĞI SAĞLANACAK

Büyük çabalar sonucu küçük Muhammed bulundu. Kendisine bu sevinci yaşatan herkese teşekkür eden anne Murad, "Çok ağladım, bugünleri göreceğime inanmıyordum ama buradaki insanlar bana umut verdi, evladımı getirdi. Allah onlardan razı olsun. Artık birlikteyiz" dedi. Küçük Muhammed'in ailesine kavuşmasına yardımcı olan Dernek Başkanı Vardı, aileye kalacak yer konusunda destek olduklarını ve baba Nassar'a iş olanağı sağlayacaklarını kaydetti.


Ailesiyle buluşan Muhammed, gözü yaşlı annesi ve kardeşlerinin yanısıra dernekte barınan diğer Suriyelilerin zılgıt ve alkışları eşliğinde karşılandı.

Türkiye'ye minnettarız

Küçük Muhammed'in bulunması için devreye giren dernek başkanı Rahmi Vardı ve Türk yetkililer, baba Nassar'ın Suriye'deki yakınlarının yardımıyla Muhammed'e ulaştı. Uzun uğraşlar sonrası Valilik koordinesinde Cilvegözü Sınır Kapısı'na getirilen Muhammed, babası Nassar tarafından sevinçle karşılandı. Evladına sarılan baba, ardından oğlunu eşi ve diğer çocuklarının bulunduğu derneğe götürdü. Baba Nassar, ailesini bir araya getirdiği için Türk yetkililere minnettar olduklarını söyledi.

#Suriye
#Aile
7 yıl önce