|

Kılıçdaroğlu'ndan seçmen iradesine yine saygısızlık

00:00 - 20/06/2011 Pazartesi
Güncelleme: 10:36 - 20/06/2011 Pazartesi
Yeni Şafak
Kılıçdaroğlu'ndan seçmen iradesine yine saygısızlı
Kılıçdaroğlu'ndan seçmen iradesine yine saygısızlı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu seçim sonuçlarının değerlendirildiği partisinin MYK toplantısında halkın AK Parti'yi tercih etmesini 'rehinenin rehin alana duygusal bağımlılığı' olarak tanımlanan 'Stockholm sendromu' ile açıkladı. Kılıçdaroğlu'nun seçmen iradesine bu saygısızlığı, CHP'nin uzun yıllar iktidar hasreti çekeceğinin adeta bir kanıtı.


GÜNLER SONRA MAZERET BULDU

Seçim yenilgisine mazeret arayan CHP, başarısızlığına kavramlar aramaya devam ediyor. Akşam gazetesinden Çiğdem Toker'in aktardığına göre, seçimden büyük hezimetle çıkan CHP yönetiminin sığındığı yeni kavramsa, 'Stockholm Sendromu'.


YAKIŞIKSIZ BENZETME

Peki 'Stockholm Sendromu' nedir? 'Stockholm Sendromu', adını, 38 yıl önce Stockholm'deki başarısız bir soygun girişiminden alan, sonrasında da ilişkiler temelinde, sosyoloji ve psikiyatri literatürüne giren bir kavram. Kabaca karşılığı; mağdurun kendisine baskı uygulayana, otoriteye, hayatta kalma içgüdüsüyle duyduğu hayranlık.


HALKIN İREDESİNE SAYGISIZLIK

Halkın kendi iradesiyle sandığa giderek AK Parti'ye 3. kez yüzde 50 oy oranıyla iktidar yetkisi vermesini 'Stockholm Sendromu' gibi yakışıksız bir kavrama sığınarak açıklamaya çalışan Kılıçdaroğlu'nun ve bu kafadaki CHP'lilerin iktidar hasreti daha çoook sürer!

13 yıl önce