|

Kırgızistan'a darbe uyarısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ’nün cirit attığı Kırgızistan’a 15 Temmuz benzeri bir darbe uyarısı yaptı: Kardeşlerimizi uyarıyoruz, aman dikkat. Bunlar askeri, polisi, yargıyı, üniversiteleri ele geçirirler ve ondan sonra bir gece ansızın umulmadık şeyler olur. Aman dikkat...

Yeni Şafak
04:00 - 3/09/2018 Pazartesi
Güncelleme: 04:18 - 3/09/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Başkan Erdoğan, Kırgızistan’daki temasları kapsamında Orta Asya’nın en büyük camisi Bişkek Cumhuriyet Merkez İmam Serahsi Camii’nin açılışını yaptı.
Başkan Erdoğan, Kırgızistan’daki temasları kapsamında Orta Asya’nın en büyük camisi Bişkek Cumhuriyet Merkez İmam Serahsi Camii’nin açılışını yaptı.

Başkan Erdoğan, FETÖ terör şebekesinin her ülke için ciddi bir tehlike olduğununu belirterek, darbe uyarısında bulundu: Bu örgüt mensuplarının hiçbir dost ülkede ellerini, kollarını sallayarak gezmelerini istemiyoruz. Biz, adalet istiyoruz. Zira bunlar haindir, bunlar alçaktır. 15 Temmuz’da bize darbe yapanlar yarın aynı şeyi burada da yaparlar

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kırgızistan temaslarının ikinci gününde, Türkiye-Kırgızistan İş Forumu, Bişkek Cumhuriyet Merkez İmam Serahsi Camisi açılışı ve Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesinde düzenlenen Fahri Doktora Payesi Tevcihi ile Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Yeni Tesislerin Toplu Açılış Töreni’nde başta FETÖ olmak üzere önemli mesajlar verdi:

İkili iş birliğimizi zehirleyen, FETÖ yılanının başını ezmemiz ve bu tehdidi ortadan kaldırmamız gerekiyor. 15 Temmuz’da bize darbe hareketini yapan bu FETÖ yılanı ve yılanları yarın Kırgız kardeşlerimize ve Kırgızistan’a da böyle bir şeyi yapacağından endişe ederiz.

ARKASINDA ABD VAR

Bunlar çok sinsi bir örgüt. Aynen İspanyolların ‘Opus Dei’si gibi her yere sızarlar. Kırgız vatandaşlarının Türkiye’ye yönelik muhabbetlerini istismar eden FETÖ’nün bir an önce tasfiye edilmesi gerekiyor. FETÖ terör şebekesi varlık gösterdiği her ülke için ciddi bir tehdittir. Nerede bunun başı? Amerika’da. Dünyanın 160 ülkesinde faaliyet gösteriyor. Bu gücü nereden buluyor? Para nereden geliyor? Sadece Amerika’da ‘charter school’lar vasıtasıyla yıllık elde ettiği gelir 850 milyon dolardır. Demek ki arkasında neresi var? Amerika var. Bu kadar basit.

SİZ BİZİM KARDEŞİMİZSİNİZ

Yıllarca insanımızın iyi niyetini istismar eden bu örgüt mensuplarının hiçbir dost ülkede ellerini, kollarını sallayarak gezmelerini istemiyoruz. Biz, adalet istiyoruz. Kırgız kardeşlerimizin de bu örgüte ve militanlarına artık gerekli tepkiyi göstereceklerine, gereken tedbirleri süratle hayata geçireceklerine inanıyorum. Bu kanser hücrelerini bünyenizde ne kadar kısa sürede temizlerseniz yol açacağı hasarı da o kadar azaltmış olursunuz. Biz ilişkilerimizi özellikle FETÖ gölgesinden kurtararak önümüzdeki dönemde daha da geliştirmeye kararlıyız. Zira bunlar hain bir örgüttür, siz bizim kardeşimizsiniz.


UYARIYORUZ, AMAN DİKKAT

15 Temmuz’da bize darbe yapanlar Allah göstermesin yarın aynı şeyi burada da yaparlar. Bunlar haindir, bunlar alçaktır, bu bakımdan kardeşlerimizi uyarıyoruz, aman dikkat. Bunlar askeri de ele geçirirler, polisi de ele geçirirler, yargıyı da ele geçirirler, üniversiteleri de ele geçirirler ve ondan sonra bir gece ansızın umulmadık şeyler olur. Aman dikkat...”

  • Yerli para
    çağrısı
  • Türkiye-Kırgızistan İş Forumu’ndaki konuşmasında Türk işadamlarına bu ülkeye yatırım çağrısında bulunan Erdoğan, bu süreçte Kırgızistan Cumhurbaşkanı Ceenbekov’un firmalarına gereken her türlü desteği vereceğine inandığını vurguladı. Ticaretin yerli parayla yapılmasını isteyen Erdoğan, “Bizler artık aramızda yerli ve milli parayı kullanmak suretiyle doların egemenliğine bir defa yavaş yavaş son vermemiz gerekiyor. Son haftalarda ülkemizin maruz kaldığı saldırılar bunun en çarpıcı örneğidir. Kur manipülasyonuyla, Türkiye’nin güçlü ve sağlam ekonomisi üstünde şüphe bulutları oluşturmaya çalışılıyor. Şu anda biz Rusya ile alışverişlerde ruble-Türk Lirası bunu konuşuyoruz. Aynı şekilde İran, Çin ile yerli ve milli parayla alışveriş yapmanın dönemlerini başlatıyoruz” dedi.
  • Birilerinden izin alacak değiliz
  • Şu anda savunma sanayiinde Türkiye’nin, kendilerinin göreve geldiklerinde kendine yeterliliğin yüzde 20 iken, bugün yüzde 65 olduğunu vurgulayan Erdoğan, Rusya ile S-400 anlaşması yaptıklarına değinerek, “Birileri bundan rahatsız oluyor. Kusura bakmayın. Biz hem kendimizi korumada ve savunmada hem de bu noktada atacağımız adımlarda herhalde birilerinden izin alacak değiliz. İhtiyacımızı gidermek durumudayız. Şu anda hem ortak üreme bizimle geçme noktasında bugüne kadar bize kapılarını açmayanlar, biz birileriyle anlaşıyorsak, Rusya ile böyle bir anlaşmayı yapıyorsak burada da bizim önümüzü kesmeye hakkınız yok” dedi.


Orta Asya’nın en büyük camisi

Erdoğan, Kırgızistan’daki temasları kapsamında Orta Asya’nın en büyük camisi Bişkek Cumhuriyet Merkez İmam Serahsi Camii’nin açılışını yaptı. Diyanet İşleri Başkanlarını, başkanlık camiasını ve Türkiye Diyanet Vakfı’nı böylesine hayırlı bir işte öncülük ettikleri için tebrik eden Erdoğan, “7 bin metrekarelik bir alanda, 37 metre kubbe yüksekliği, 4 minaresi, iç ve dış avlusuyla toplam 20 bin kişiyi bulan ibadet alanıyla burası tam anlamıyla bir külliyedir. Camimiz ve külliyesi, Anadolu ve Orta Asya arasında geçmişte var olan din, dil, tarih, kültür ve muhabbetin inşallah yeniden yeşermesine vesile olacaktır. Bu eserin, kardeşler arasında birliğin, dirliğin, huzurun ve barışın adeta sembolü haline dönüşmesini temenni ediyorum. Zira biz, iki yarı devlet ama tek milletiz. Hepsinden öte tek ümmetiz” dedi. Konuşmaların ardından Erdoğan ve Ceenbekov, dualar eşliğinde kurdele kesip, caminin açılışını yaptı.


Erdoğan’a fahri doktora

Türkiye-Kırgızistan Manas Üniversitesi’nde düzenlenen Fahri Doktora törenine katılan Erdoğan’a ve Kırgız mevkidaşı Sooronbay Ceenbekov’a fahri doktora unvanı ve doktoraları verildi, cübbeleri giydirildi. Tören öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ve beraberindeki bakanlarla Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Tıp Fakültesinin temelini attı. Hatıra kapsülünü temelin içine atan Başkan Erdoğan, tıp fakültesinin hayırlı olması temennisinde bulundu.

#FETÖ
#​Kırgızistan
#Recep Tayyip Erdoğan
6 yıl önce