|

Kızılay Başkanı Kınık'tan havai fişek fabrikası patlamasının yaşandığı bölge sakinlerine uyarı: Evlerinize girip camları kapatın, dumanı sakın solumayın

Sakarya'nın Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamayla ilgili bölge sakinlerine önemli uyarıda bulunan Kızılay Başkanı Dr. Kerem Kınık, felaket bölgesine yakın yerleşim yerlerindeki vatandaşlara uyarıda bulunarak, "İnsanların evlerine girip kapı ve pencerelerini kapatarak dumanı solumaması gerekiyor. Yoğun duman varsa kapı eşiklerine ıslak havlu koyulabilir. Kimyasal olarak sağlığı olumsuz etkileyebilecek bir gaz." ifadelerini kullandı.

12:37 - 3/07/2020 Cuma
Güncelleme: 12:53 - 3/07/2020 Cuma
Yeni Şafak
Kızılay Başkanı Kınık, patlamanın yaşandığı fabrikadan çıkan dumanın zehirli olabileceği konusunda bölge sakinlerini uyardı.
Kızılay Başkanı Kınık, patlamanın yaşandığı fabrikadan çıkan dumanın zehirli olabileceği konusunda bölge sakinlerini uyardı.

Sakarya'nın Hendek ilçesinde bulunan 54 yıllık havai fişek fabrikasında, şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlamanın ardından gökyüzüne doğru çıkan havai fişekler ardı ardına patladı. 300 dönüm arazi üzerine kurulan ve merkeze 3-4 kilometre uzakta olan fabrikadaki patlama sesi, kentin her bölgesinden duyulurken şiddeti sebebiyle de deprem hissi verdi.

Zehirli gazı solumayın

Patlama sonrası yangın çıkarken, olay yerine çok sayıda sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. Kızılay Başkanı Dr. Kerem Kınık, Twitter hesabından açıklama yaparak felaket bölgesine yakın yerleşim yerlerindeki vatandaşlara uyarıda bulunarak, "
İnsanların evlerine girip kapı ve pencerelerini kapatarak dumanı solumaması gerekiyor. Yoğun duman varsa kapı eşiklerine ıslak havlu koyulabilir. Kimyasal olarak sağlığı olumsuz etkileyebilecek bir gaz
." ifadelerini kullandı.

#sakarya
#dr. kerem kınık
4 yıl önce