|

Mahir Ünal: Parti yönetiminin yarısı yenilenecek

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, kongre sonrası parti yönetiminin yarısının yenileneceğini söyledi. Ünal, "Biz her kongrede ve her genel, yerel seçimde yarı yarıya bir yenilenme gerçekleştiririz. Bu artık AK Parti'nin bir geleneği haline geldi" dedi. Ünal ayrıca başkanvekilliğinin kaldırılmayacağını belirtti.

Yeni Şafak
12:39 - 7/08/2018 Tuesday
Güncelleme: 13:00 - 7/08/2018 Tuesday
Diğer
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Kongre sonrası parti yönetiminin yarısı yenilenecek"

  • Ünal, "Yeni bir sistem devrede, yeni sistemi eski alışkanlıklarımıza sürdürürsek bu yeni sisteme haksızlık olur. Şimdi biz her kongrede genel, yerel seçimde yarı yarıya bir değişim gerçekleştireceğiz. Yeni sistemle birlikte parti yönetiminde tüzüğümüzde değişiklik yapılacak. Başkanvekilliği kaldırılmayacak" diye konuştu.

CHP'de kurultay tartışmaları


TRT Haber'de konuşan Ünal, "CHP kendisini yenilemeden krizlerden kurtulamaz. Delegenin yüzde 48'i kurultay istiyorsa yapılmalıdır" ifadelerini kullandı.

İyi Parti'deki istifalara ilişkin ise Ünal, "Bir siyasi parti ilk girdiği seçimde seçimi kazanamıyorsa, kendi iç krizlerini yönetemiyorsa, iç disiplinin bile sağlayamayanlar ülke yönetemez" dedi.

İdam tartışmaları

İdam tartışmalarına ilişkin de Ünal, "TBMM’de bu konuda bir mutabakat olması lazım. O zaman AK Parti üzerine düşeni yapar" şeklinde konuştu.


#Mahir Ünal
#AK Parti
6 years ago