|

Kritik Kabine toplantısı başladı: Gündemde tam kapanma var

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Milyonlarca kişinin merakla beklediği kritik toplantıda ramazanda alınacak ek tedbirler masaya yatırılacak. Toplantıda, Bilim Kurulu’nun aldığı tavsiye kararları Kabine üyelerine sunulacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantının ardından açıklama yapacak.

15:21 - 13/04/2021 Salı
Güncelleme: 15:31 - 13/04/2021 Salı
AA
Arşiv
Arşiv

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Kabine Toplantısı başladı. Toplantının ana gündem konusunu, yeniden normalleşme adımı sonrası artan koronavirüs vakaları nedeniyle alınacak yeni tedbirler oluşturacak. Dün yapılan Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni önemler konusunda ipucu vermişti.

  • Bakan Koca, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, "
    Mutant ve bulaşıcılığın arttığı bir pik dönemi yaşıyoruz. Bu yaşadığımız Türkiye'de üçüncü İstanbul için dördüncü pik
    " diyerek vaka artışına dikkat çekmişti.

“Yeni tedbirler alınabilir”

Yeni tedbirlerin alınabileceğini belirten Bakan Koca şunları söylemişti: “Bugün Bilim Kurulu özellikle yarından itibaren Ramazan'ın başlamasıyla birlikte ne gibi tedbirler alınabilir, önerilerimiz neler olabilir diye genel kapsayıcı bir şekilde hazırlık yapıldı.
Yarın Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında kabine toplantısı var. Bu kapsayıcı alternatif önerileri sunmuş olacağız. O çerçevede sayın Cumhurbaşkanımız alınan kararları uygun gördükleri halde açıklarlar. Ramazan ayını çok önemli görmeliyiz. Mutant ve bulaşıcılığın arttığı bir pik dönemi yaşıyoruz. O nedenle yakın temasın son derece önemli olduğunu, yakın temas ve hareketliliği azaltıcı bir duruma girmek durumundayız
."


#kabine toplantısı
#ek tedbirler
#koronavirüs
#cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan
3 yıl önce