|

Külliye'deki tarihi tören sona erdi

Yeni sistemin ilk Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde tarihi mesajlar verdi. Başkan Erdoğan, "Milletimize 95 yıllık Cumhuriyetimizi yeni bir yönetim anlayışıyla şahlandırmanın sözünü veriyoruz" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
18:46 - 9/07/2018 Pazartesi
Güncelleme: 20:48 - 9/07/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Başkan Erdoğan, Külliye'deki törende konuşma yapıyor.
Başkan Erdoğan, Külliye'deki törende konuşma yapıyor.

Yeni sistemin ilk Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki tarihi törende önemli mesajlar verdi.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

"Allah bizi mahcup etmesin. Rabbim yapacağımız hizmetlerde işimizi kolaylaştırsın.

Bu defa Cumhurbaşkanlığı makamına değişen yönetim sisteminin gereği olarak yürütme organının tüm yetkileriyle geldik, Allah bizi milletimize mahcup etmesin... Sadece bize oy verenlerin değil, 81 milyonun tamamının Cumhurbaşkanı olduğumuzun bilinciyle milletimize layık olmaya çalışacağız... Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi zorlama değil, tarihin bizi yönlendirdiği isabetli bir tercihtir.

"Cumhuriyetimizi şahlandırma sözü veriyoruz"

Türkiye, Osmanlı'dan beri tarihinde ilk defa kritik bir yol ayrımında tercihini darbe veya benzeri zorlamalarla değil, milletimizin özgür iradesiyle gerçekleştirmiştir... Bundan sonra milletin doğrudan yetki verdiği ve dolayısıyla hesap sorma hakkına sahip olduğu Cumhurbaşkanı, çalışmalarını yasama ve yargı organlarıyla uyumlu bir şekilde yürütecektir... Bugün burada, milletimize 95 yıllık Cumhuriyetimizi yeni bir yönetim anlayışıyla şahlandırmanın sözünü veriyoruz... Bundan sonra bize düşen, medeniyetimizin ihyası ve inşası, kaybettiğimiz zamanı geri kazanmak için çalışmaktır ama çok çalışmaktır.

"Milletimizin özgür iradesiyle bu yola girdik"

Bu sistem zorlama değil, tarihin biz yönlendirdiği isabetli bir tercihtir. Osmanlı'dan bu yana ilk kez tercihini darbe ya da zorlamayla değil, milletimizin özgür iradesiyle gerçekleştirmiştir.

Sadece bize oy verenlerin değil, 81 milyonun tamamının Cumhurbaşkanı olduğumuzun bilinciyle milletimize layık olmaya çalışacağız.

Türkiye, Osmanlı'dan beri tarihinde ilk defa kritik bir yol ayrımında tercihini darbe veya benzeri zorlamalarla değil, milletimizin özgür iradesiyle gerçekleştirmiştir.

Kabinenin ilk toplantısı Cuma günü

  • Bu gece kabinemizi açıklayarak yeni yönetim sistemimize uygun bir şekilde işlerimize başlayacağız. Çarşamba günü NATO zirvesi için Brüksel'de olacağım. Cuma günü Hacı Bayram'da cuma namazını kılıp, kabinenin ilk toplantısını yapacağız.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş dua ettirdi

Başkan Erdoğan'ın açıklamalarının ardından tören Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın duası ile devam etti.

#Recep Tayyip Erdoğan
#Cumhurbaşkanlığı Külliyesi
6 yıl önce