|

KYK 2020 burs ve yurt başvuruları için heyecanlı bekleyiş başladı

Üniversite yerleştirme sonuçlarının belli olmasının ardından barınma sorununu çözmek isteyen öğrenciler KYK yurdu araştırmalarına başladı. Öğrenciler "KYK burs ve yurt başvuruları ne zaman başlıyor?" sorusunun yanıtını merak ediyor. Peki, KYK burs başvurusu ne zaman başlıyor? KYK burs ve kredi başvurusu 2020 ne zaman yapılacak? Yurt başvuruları başladı mı? İşte 2020 KYK başvuru tarihleri...

11:54 - 7/09/2020 Pazartesi
Güncelleme: 12:16 - 7/09/2020 Pazartesi
Yeni Şafak
Öğrenciler KYK yurdu için araştırmalarına başladı.
Öğrenciler KYK yurdu için araştırmalarına başladı.

Üniversite yerleştirme sonuçlarının belli olmasının ardından KYK burs ve yurt başvuruları ile ilgili araştırmalar da arttı. e-Devlet üzerinden yapılacak olan KYK yurt, burs ve kredi başvuru tarihleri merak konusu oldu. Hiç bilmedikleri şehirlere giden gençler için en uygun ve güvenli yerler ise KYK yurtları. Peki, KYK burs ve yurt başvurusu ne zaman başlıyor? KYK burs ve kredi başvurusu 2020 ne zaman yapılacak? İşte KYK başvuruları ile ilgili merak edilen detaylar...

Üniversite öğrencileri içi büyük önem taşıyan KYK yurt ve burs başvuruları için Gençlik ve Spor Bakanlığı açıklama yaptı ve tarihler tahmini olarak ortaya çıktı.

KYK YURT VE BURS BAŞVURULARI İÇİN AÇIKLAMA

  • Gençlik ve Spor Bakanlığı, başvuruların YÖK tarafından belirlenecek takvime göre yapılacağını söylerken, Yükseköğretim Kurumu da geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada üniversite yönetimlerinin yeni dönem için 1 Ekim’den sonra planlama yapmasını söylemişti. Yani KYK yurt başvuruları bu tarihe göre planlanarak açıklanacak.

KYK YURT BAŞVURUSU NE ZAMAN YAPILACAK?

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’nce her yıl ağustos ayı itibarıyla alınan yurt başvurularının, bu yıl yaşanan olağanüstü süreç sebebiyle Yükseköğretim Kurulu’nun açıklayacağı akademik takvime göre belirleneceği ve kamuoyuyla paylaşılacağına işaret edilen açıklamada, şöyle denildi:

  • “Öğrenciler, yurtlara başvuru tarihi ve başvuruya ilişkin her tür bilgiye Gençlik ve Spor Bakanlığı (gsb.gov.tr) ve Genel Müdürlüğümüzün resmi internet adreslerinden (kygm.gsb.gov.tr) ulaşabilecektir. Gelişmeler Bakanlığımızın sosyal medya hesaplarından da (@gencliksporbak) takip edilebilir.”

KYK yurt başvuruları geçen sene 19 Ağustos’ta başlayıp 26 Ağustos'ta son bulmuştu.

KYK BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN YAPILACAK?

KYK burs başvuru tarihleri ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. Geçtiğimiz yıl 21 Ekim Pazartesi günü saat 23.59’a kadar devam eden burs başvuruları, e-Devlet üzerinden alındı. Bütün öğrencilerin e-Devlet’teki başvuru indeks sayfasını okuyup onaylaması gerekiyordu. Başvuruda değişiklik yapmak isteyen öğrenciler, son güne kadar bilgilerini güncelleyebilirler.

KYK YURT BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

  • Yurt başvuruları ÖSYM yerleştirme işlemlerinin sonuçlanmasının ardından yurtkur.gsb.gov.tr internet sitesi üzerinden duyurulur. Başvurular E-Devlet üzerinden alınmaktadır. Bu sebeple E-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin kimliği ile birlikte PTT şubelerine giderek E-Devlet şifresi almaları veya diğer E-Devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekmektedir.

KYK YURT BAŞVURUSUNU KİMLER YAPABİLİR?

1. Yükseköğretim Kurumları Sınavına girerek ilk defa bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan hazırlık, birinci sınıf öğrencileri ile ara sınıf öğrencilerinin yurt başvuruları; Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından sınav sonuçları açıklandıktan sonra e-devlet portalı üzerinden yapılmaktadır. Normal öğrenim süresinde öğrenimlerini tamamlayamayan öğrencilere bir öğretim yılı daha yurtlarda barınma imkânı sağlanır, bu öğrenciler ara sınıf öğrencileri ile birlikte başvuru yapacaklardır.

2. ÖSYM tarafından ek kontenjanla bir yükseköğretim programına yerleştirilen öğrenciler,

3. Özel yetenek sınavı ile yükseköğretim kurumlarına giren öğrenciler, lisansüstü öğrencileri, yatay ve dikey geçiş yapan öğrenciler,

4. Başvurularını Genel Müdürlükçe belirlenecek süre içinde e-devlet portalı üzerinden yapacaklardır.

5. Değerlendirme sonuçları; Kurumumuz internet sayfası
adresinden duyurulmaktadır.
#KYK
#Burs
#Yurt
#Başvuru
4 yıl önce