|

Laçiner'in de aralarında bulunduğu 28 kişi adliyede

Çanakkale'deki FETÖ/PDY soruşturmasında 28 kişi adliyeye sevk edildiÇanakkale merkezli 10 ilde FETÖ/PDY'ye yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan, aralarında eski ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Laçiner'in de bulunduğu 28 kişi adliyeye sevk edildi.

Yeni Şafak
10:43 - 28/12/2015 Pazartesi
Güncelleme: 10:50 - 28/12/2015 Pazartesi
AA

"Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması"na (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında, Çanakkale, İstanbul, Bursa, Aydın, İzmir, Balıkesir, Kayseri, Antalya, Konya ve Ordu'da gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri tamamlandı.



Eski Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, Çanakkale Girişimci İşadamları ve Sanayicileri Derneğinin (ÇAGİAD) eski başkanları, emekli öğretmen, doktor, avukat, iş adamı ve üniversite öğrencilerinin de aralarında bulunduğu 28 şüpheli, Çanakkale Adliyesi'ne getirildi.



Bu sırada çevik kuvvet ekipleri adliye girişinde güvenlik önlemi aldı. Polis ekipleri, şüphelilerin girişinin ardından çuvallardaki evrakları adliyeye taşıdı.



Çanakkale merkezli 10 ilde 26 Aralık'ta, "FETÖ/PDY örgütü yöneticisi ve üyesi olmak, silahlı örgüt kurmak, nitelikli dolandırıcılık, teröre finansman sağlamak, resmi belgede sahtecilik, yardım toplama ve Dernekler Kanunu'na muhalefet" suçlarına ilişkin soruşturma kapsamında operasyon düzenlenmiş, 28 kişi gözaltına alınmıştı.


#fetö
#Çanakkale
#Sedat Laçiner
#İstanbul
#Bursa
#Aydın
#İzmir
#Balıkesir
#Kayseri
#Antalya
#Konya
#Ordu
8 yıl önce