|

Marmaris yangının 3. günü: 72 saat dolmadan çalışmalar tamamlandı

Muğla Marmaris'te farklı noktalarda devam eden orman yangınıyla mücadele üçüncü gününde de devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Muğla'nın Marmaris ilçesindeki yangında 4 bin 500 hektarlık alanın zarar gördüğünü ifade ederek, "72 saat dolmadan bu çalışma tamamlanmış oldu." dedi. Bakan Kirişci, son noktayı sabah saatlerinde açıklamayı planladıklarını ifade etti.

12:15 - 24/06/2022 Cuma
Güncelleme: 22:29 - 24/06/2022 Cuma
Yeni Şafak
Marmaris orman yangını.
Marmaris orman yangını.

Muğla’nın Marmaris ilçesinde 21 Haziran günü çıkan orman yangını büyük ölçüde kontrol altına alındı.

İşte yaşanan son gelişmeler:

22.07:
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Muğla'nın Marmaris ilçesindeki yangında 4 bin 500 hektarlık alanın zarar gördüğünü ifade ederek, "72 saat dolmadan bu çalışma tamamlanmış oldu." dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN YANGIN BÖLGESİNDE

17.00
Marmaris'te kriz merkezinde bilgi alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı basın açıklamasında, "Yangın büyük oranda kontrol altına alınmış bir durumda, ufak bir bölgede devam ediyor." dedi.
12.35:
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dalaman Havalimanı'nda, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ve diğer ilgililerden Marmaris'te devam eden orman yangınına ilişkin bilgi aldı.
12.15:
Muğla'nın Marmaris ilçesinde orman yangını çıkardığı iddiasıyla gözaltına alınan şüpheli S.A. sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi. İşlemlerin ardından tutuklanan şüpheli cezaevine gönderildi.
10:33:
Bakan Soylu, ''Bu afetle ilgili en önemli mesele orman teşkilatımız çok kısa bir sürede müdahale etti. Daha geniş alanlara yayılmasını engelledi. Sahada çok profesyonel bir çalışma oldu. Rüzgarın olumsuzluklarına dair önlemler alınıyor En büyük risk öğleden sonra çıkacak rüzgar. Bu bölgeye gelmeden siyaset derdinde olanlar var'' dedi.
10:25:
Bakan Kirişci, ''Dün gece sabaha kadar yoğun çalışma sürdürdük. Katar'dan 3 helikopter, Azerbaycan'dan bir amfibik uçak geldi'' açıklamalarda bulundu.
10.04
: Muğla'nın Marmaris ilçesinde orman yangını çıkardığı iddiasıyla gözaltına alınan şüpheli S.A. sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.
00:50:
Azerbaycan’ın, Muğla’nın Marmaris ilçesindeki orman yangınlarıyla mücadeleye destek için gönderdiği amfibi uçak Muğla’ya geldi. Uçağın yarın sabah Marmaris’teki söndürme çalışmalarına katılması bekleniyor.
00:47:
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Marmaris’te meydana gelen orman yangınından 29 kişinin etkilendiğini, 12 kişinin hastaneye sevk edildiğini bildirdi.
00:39:
Soylu ve Kirişci, yangın sahasını helikopterle gece havadan kontrol ederek son durum ile yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

00:33:
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Marmaris'teki yangınla mücadelede Bakanlık çalışmaları hakkında bilgi paylaşarak, "Bölgedeki vatandaşlarımızın acil ve temel ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımıza 200 bin TL aktardık" dedi.
00:16:
Emniyet Genel Müdürlüğü, Marmaris’te meydana gelen orman yangınına 21 TOMA, 103 araç ve 312 personel görevlendirilmesi yapıldığını bildirdi.

DUMAN VE KÜLLER İLÇE MERKEZİNE ULAŞTI

Bördübet mevkisindeki yangının duman ve külleri rüzgarın etkisiyle ilçe merkezine kadar geldi.

Körfez ve karada duman etkili olurken cadde ve sokaklarda küller birikti.

YOL TRAFİĞE KAPATILDI

Asparan mevkisinden ilçe merkezine gelen yol trafiğe kapatıldı.

İlçe merkezine ulaşım İçmeler Mahallesi'nden sağlanıyor.

Yangın nedeniyle Datça-Marmaris karayolu da trafiğe kapatıldı.

AFAD'dan da yangına ilişkin açıklama geldi. Açıklamada, söndürme çalışmalarının 27 helikopter, 14 uçak, 330 arazöz ve 96 iş makinesi, 28 itfaiye ve su tankeri, 24 TOMA, 2 İHA ile sürdürüldüğü belirtildi.

274 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

Ayrıca Marmaris'te toplam 274 kişinin önlem amacıyla evlerinden tahliye edildiği bilgisi verildi.

"ÜMİTSİZ DEĞİLİZ"

Tarım ve Orman Bakanı Kirişci, akşam saatlerinde Muğla Afet Koordinasyon Merkezi'nde yangınla ilgili son durumu gazetecilerle paylaştı.

Kirişci, "Ümitsiz değiliz, çalışmalarımızı yarın da aynı kararlılıkla sürdüreceğiz. Temennimiz bu yaşamız olduğumuz hadisenin kısa zamanda olumlu bir şekilde neticelenmesidir. İnşallah bunu yarın rüzgar eğer bu kadar şiddetli olacak bilgisini almamış olsaydık daha fazla ümitvar olacaktık. Ama ümitsiz değiliz, yarın da çalışmalarımızı aynı kararlılıkla sürdüreceğiz" dedi.

'3 BİN HEKTAR ALAN YANDI

Bakan Kirişci, gün içinde yaptığı açıklamada, yaklaşık 3 bin hektar alanın yangından etkilendiğini söylemişti.

ORMANI YAKTIĞINI İTİRAF ETTİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Marmaris'teki yangınla ilgili bir kişinin gözaltına alındığını ve suçunu itiraf ettiğini söyledi.

  • Şüphelinin 34 yaşında Marmaris doğumlu S.A. olduğunu aktaran Soylu, şunları söyledi:
  • "Emniyet ve jandarma şüpheliyi biraz önce yakaladı. Ayrıca iki benzin bidonu da var olay yerinde. Kendisi de itiraf etti. O bölgeyle ilgili geçmişten kalan ticari bir anlaşmazlık sebebiyle, aile arasındaki anlaşmazlık sebebiyle kendisinin kızarak yaktığını hatta kendisini de öldürmek istediğini söyledi."

'UÇAN KALE' İLK KEZ GÖREVDE

Marmaris'teki orman yangınlarıyla mücadele etmek için TSK'nın ağır tonajlı hava araçlarından biri Chinook helikopteri ilk kez görevde.

Türkiye'nin en büyük yangın söndürme araçları arasında yer alan ve bir kerede 10 tona kadar su atabilen helikopter söndürme çalışmalarında yer alıyor.

#Marmaris Yangını
#Orman Yangını
#Muğla
2 yıl önce