|

Meclis Başkanı Şentop: Millet gerçeği varken taklidiyle uğraşmaz

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop tvnet'te gazeteci Cüneyt Özdemir'in sorularını cevapladı. Şentop konuşmasında, "Referandum demek kendini yok saymaktır. Kılıçdaroğlu beni adaydan saymayın demek istiyor. Kılıçdaroğlu çekilirse Türkiye'nin önü açılmış olur. Milliyetçilikle şampiyonluğa oynamaya başladı." ifadelerini kullandı.

12:12 - 25/05/2023 Perşembe
Güncelleme: 13:38 - 25/05/2023 Perşembe
Yeni Şafak
Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop
Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop tvnet'te gazeteci Cüneyt Özdemir'in sorularını cevapladı. Mustafa Şentop, "Milletimiz Meclis'te anketleri yanıltacak bir tablo ortaya koydu. Meclis'te farklı partilerin ve fikirlerin olması faydalı olacaktır." ifadelerini kullandı.


'Milletin iradesine saygı gösterilmeli'

Millet kime ne kadar temsil gücü verdiyse herkesin ona saygı göstermesi gerektiğini ifade eden Şentop, "Meclis'teki koltuk sayısını millet seçiyor." dedi.


'Millet kararlılığını gösterdi'

Referandumdan geçen maddeyi değiştirmek istediklerini söyleyen Şentop, "Milletin kabul ettiği maddeyi değiştirmemizi bekliyorlar. Meclis'te oluşan tablo milletimizin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'yle yola devam etme konusundaki kararını gösterdi." açıklamalarında bulundu.


50+1 yeniden tartışılmalı mı?

Sistemde ciddi bir değişikliğe ihtiyaç olmadığını belirten Meclis başkanı Şentop, "Bunu kanunlarla ve bazı uygulamalarla geliştirmek mümkün. Bu sistem canlı ve dinamik bir sistemdir." ifadelerini kullandı.


Sivil bir anayasa çıkar mı?

Anayasa için yöntem üzerinde konuşmak ve anlaşmak gerektiğini ifade eden Şentop, "Toplumsal uzlaşmayla kapsayıcı bir anayasa yapılması gerekiyor." dedi


'Millet gerçeği varken taklidiyle uğraşmaz'

"Referandum demek kendini yok saymaktır. Kılıçdaroğlu beni adaydan saymayın demek istiyor." açıklamalarında bulunan Şentop, "Kılıçdaroğlu çekilirse Türkiye'nin önü açılmış olur. Milliyetçilikle şampiyonluğa oynamaya başladı." dedi.


'Millete saygıları yok'

Kendisi gibi düşünmeyen, yaşamayan ve karar almayan insanlara karşı barbarca saldırıldığını ifade eden Şentop, "Muhalefetin millet iradesine ne kadar saygısız olduğunu gördük. Bu milletimize de bir mesaj veriyor." dedi.


'Gönüllü geri dönüşler devam ediyor'

Şentop, Muhalafetin Suriyelileri siyaseten prim yapmak için kullandıklarını ifade ederek, "Bu işi akıllıca ele almak gerekiyor. Oradaki iç savaş sona erdikçe ve istikrar sağlandıkça geri dönüşler de artacaktır." dedi.


'Pazarlıklar üzerine kurulmuş bir ittifak'

Millet İttifakı'nın siyasi bir çıkar ittifakı olduğu ortaya çıktığını vurgulayan Meclis Başkanı Şentop, Bu ittifakı birleştiren nokta Recep Tayyip Erdoğan karşıtlığıdır. Tam bağımsız Türkiye olarak devam etmemiz gerekiyor." açıklamalarında bulundu.


#Mustafa Şentop
#tvnet
#Cüneyt Özdemir
1 yıl önce