|

MHP 5 ismi belirledi

Yerel seçim hazırlıklarını sürdüren MHP, 5 büyükşehir adayını açıkladı. Adana ve Manisa’da mevcut belediye başkanları aday gösterildi. Mersin, Aydın ve Erzurum adayları da belli oldu. İsmi Ankara için geçen Gökçek ile bir temas olmadığı belirtildi.

Nur Banu Aras
04:00 - 16/11/2018 Cuma
Güncelleme: 03:23 - 16/11/2018 Cuma
Yeni Şafak
Cengiz Ergun - Hüseyin Sözlü
Cengiz Ergun - Hüseyin Sözlü

MHP, yerel seçimlerde yarışacak isimlerini açıklamaya başladı. MHP'nin 5 büyükşehir belediye başkanlığı için aday olacak isimleri belli oldu. Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı için mevcut Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı için mevcut Belediye Başkanı Cengiz Ergun aday gösterilecek. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Serdar Sevimli isimleri belirlendi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, MHP'nin, 31 Mart 2019'da yapılacak yerel seçim çalışmalarını tamamladığını ve seçime hazır olduğunu söyledi.


GÖKÇEK İLE HENÜZ BİR TEMASIMIZ YOK

Durmaz, "Bartın Belediye Başkan adayımız halen Belediye Başkanı olan Cemal Akın, Isparta Belediye Başkan adayımız halen Belediye Başkanı olan Yusuf Ziya Günaydın, Osmaniye Belediye Başkan adayımız halen Belediye Başkanı olan Kadir Kara, Karabük Belediye Başkan adayımız da halen başkan olan Rafet Vergili olarak tespit edildi" dedi.

MHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için gündeme gelen Melih Gökçek ile bir temas kurulup kurulmadığı sorusuna Durmaz, "Herhangi bir temas olmadı. Fakat bu olmayacağı anlamına gelmiyor. Çalışmalarımız devam ediyor" yanıtını verdi.

#MHP
#Yerel Seçim
#Hüseyin Sözlü
#Cengiz Ergun
5 yıl önce