|

MHP'li Yaşar Yıldırım: HDP ile yol yürüyene şehit ailesine küfredene iktidar teslim edilmez

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, Tokat'ta yaptığı konuşmada Millet İttifakı'na sert sözlerle yüklendi "PKK ile kol kola girip HDP ile iş birliği yapan bir ittifak var." diyen Yıldırım, "Kemal Kılıçdaroğlu, muhtemelen bu ittifakın adayıdır. Şimdi biz bunlara ülkeyi teslim edebilir miyiz? HDP ile iş birliği yapan, HDP ile yol yürüyen, şehit ailesine küfredenlere iktidar teslim edilmez." ifadesini kullandı.

20:13 - 21/11/2021 Pazar
Güncelleme: 00:52 - 22/11/2021 Pazartesi
AA
​MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım
​MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, Zile ilçesinde bir sinema salonunda düzenlenen "Adım Adım 2023, İl İl Anadolu" Toplantısı'nda konuştu.

"Adam silahla yapamadığını siyasetle yapıyor"

Önceliklerinin ülkenin güvenliği olduğunu vurgulayan Yıldırım, şunları söyledi:

"Geçen gün Meclis'e tezkere geldi. Cumhuriyet Halk Partisi, Irak'ın kuzeyine ve Suriye'nin kuzeyine asker göndermemiz ile ilgili tezkereye 'hayır' oyu verdi. Sebebi HDP ile yaptıkları iş birliği. Yeni bir üst akıl bir strateji geliştirdi. Önde HDP, arkada CHP, arkada İYİ Parti, arkada DEVA, arkada, Saadet Partisi, Gelecek Partisi. Tezkere, ne Kemal Kılıçdaroğlu'nun meselesi, ne Devlet Bahçeli'nin meselesi, ne de Tayyip Erdoğan'ın meselesi. Tezkere, Türkiye'nin meselesi. Sen Türkiye'den yana mısın? PKK'dan yana mısın? Açık söyleyeceksin. PKK ve HDP açık. Açık açık söylüyorlar. Şu haritayı yayımlıyorlar. 'Burası Kürdistan, Diyarbakır başkent'. Söyledikleri bu. Diyor ki, 'Diyarbakır bizim, Kürdistan da bizim. İzmir'e de İstanbul ve Ankara'ya da ortağız. Çünkü orada nüfusumuz var'. HDP'den korkum yok. PKK'dan da korkumuz yok. Onları görüyor ve biliyoruz. Gavurdan korkumuz yok. Gavur gavurluğunu yapar. Benim korkum yardım eden, Müslümanım diye gezenlerden. Sıkıntı burada. Adam silahla yapamadığını siyasetle yapıyor. Yenildi dağda, ezildi başı, kafasını mağaradan çıkaramıyor. Ama Ankara'da, Meclis'te, Kemal Kılıçdaroğlu, oraya gidecek askerin önüne geçiyor."



"Bunlara ülke teslim edilmez"

  • Yıldırım, "Yani bir tarafta PKK ile kol kola girip, Türk ordusunu Suriye'den, Libya'dan, Irak'ın kuzeyinden çıkarmayı taahhüt eden, tavır koyan, PKK ile kol kola girip HDP ile iş birliği yapan bir ittifak var. 'Demirtaş hapishaneden çıksın da serpme kahvaltı yapalım' diye bekleyen bir hanımefendi var. HDP'nin arkasına takılmış giden bir güruh var. Sırf inat uğruna veya görevlerini yerine getirmesi ile ilgili. Bunlara Türkiye'yi teslim edelim mi? Kemal Kılıçdaroğlu muhtemelen bu ittifakın adayıdır. Şimdi biz bunlara ülkeyi teslim edebilir miyiz? HDP ile iş birliği yapan, HDP ile yol yürüyen, şehit ailesine küfredenlere iktidar teslim edilmez." ifadesini kullandı.
#MHP
#Yaşar Yıldırım
#HDP
#CHP
#Millet İttifakı
2 yıl önce