|

MİT'in başkanı 'Kurtlar Vadisi'ni kaçırmıyor

MİT Müsteşarı Şenkal Atasagun, "Kurtlar Vadisi'nin kaçırdığım bölümleri kaydettirip daha sonra izliyorum. Birçok olay gerçekle örtüşüyor" dedi.

Yeni Şafak
01:00 - 13/11/2004 Cumartesi
Güncelleme: 11:27 - 11/06/2017 Pazar
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

MİT Müsteşarı Şenkal Atasagun, "Kurtlar Vadisi" adlı polisiye diziyi büyük bir ilgiyle takip ettiğini belirtirken, "Kaçırdığım bölümleri de kaydettirip daha sonra izliyorum" dedi.

Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Uğur Ziyal'in veda resepsiyonunda gazetecilerle sohbet eden Atasagun, "Dizide yaşanmış gerçek olayların izleri çok fazla. Bazı senaryolar gerçekle uyuşuyor. Yaşanmış gerçek olayların izleri çok" derken, buna örnek olarak MİT Müsteşar Yardımcısı Hiram Abas cinayetini gösterdi. Dizide, "Aslan Amca" kod adıyla anılan ancak ölümden sonra gerçek ismi Abbas Güçlü olarak açıklanan kişiyle ilgili olarak da Atasagun, "Öldürülme sahnesi son derece gerçekçi olmuş. Kendisinin çok iyi silah kullandığını biliyorduk. Böyle bir suikasta kurban gitmesi için mutlaka birinin o anda dikkatini dağıtmış olması lazım. Dizinin senaryosu da dikkat dağıtma üzerine kurulmuş" diye konuştu.

Mafya-istihbarat arasındaki ilişkileri anlatan ve rayting rekorları kıran Kurtlar Vadisi'nin sıkı takipçisi Atasagun, dizide Doğu Paşa olarak belirtilen kahramanın gerçekte var olduğunu ancak senaryoyla örtüşmeyen yanları olduğunu kaydetti. Atasagun, gerçek yaşamdan izlere karşın, "Sonuçta bunlar pek çok kurgu olayla da süslenip, senaryo haline getirilmiş. Olayları o kadar karıştırdılar ki, işin sonunu nereye vardıracaklar ben de çok merak ediyorum" dedi.

  • DUYGU GÜVENÇ / ANKARA


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    19 yıl önce