|

Muvazzaflara operasyon

Konya merkezli 34 ilde FETÖ'ye yönelik soruşturma kapsamında, örgütün TSK'ya yerleştirdiği ve kripto örgüt üyesi olduğu belirlenen 70 muvazzaf asker için yakalama kararı çıkarıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/04/2018 Cumartesi
Güncelleme: 02:34 - 14/04/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
70 muvazzaf asker için yakalama kararı çıkarıldı.
70 muvazzaf asker için yakalama kararı çıkarıldı.

Belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon başlatılan polis, 44 şüpheliyi yakaladı. TSK’da sözleşmeli personel olarak görev yaptıkları ve örgütün askeri kripto yapılanmasında yer aldıkları iddia edilen şüphelilerin, ortaokul ve lise öğrenimi sırasında örgütün “ışık evleri” olarak da bilinen öğrenci evlerinde yetişmiş, örgütün amaç ve ideolojisini benimsemiş, örgüte sadakatinden şüphe edilmeyen kişiler oldukları öğrenildi.

ŞAKİRTLİK SEVİYELERİ YÜKSEK

Şüphelilerin, FETÖ yönetimi tarafından kendilerine verilebilecek her türlü görevi yerine getirmeye hazır, “şakirtlik” seviyesi yüksek olan, üniversite tahsili sırasında dönemsel olarak başta talebe mesullüğü olmak üzere, askeri öğrenci abiliği yapmış kişiler olduğunu bilgisine ulaşıldı. Adreslerinde bulunamayan 26 kişinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

KONYA’DA 3 FARKLI SORUŞTURMA

Konya merkezli 7 ilde yapılan başka bir operasyonda da 11'i muvazzaf asker 12 zanlı gözaltına alındı. Muvazzaf askerlerin, Hava ve Kara Kuvvetleri ile Özel Kuvvetler ve Jandarma Genel Komutanlığında görev yaptıkları belirtildi. Konya'da gaybubet evlerine yönelik operasyonda 77 şüpheli yakalandı.

MAHREM YAPIYA DARBE

Tokat’ta, FETÖ’nün “mahrem askeri yapılanması”na yönelik soruşturma kapsamında 18 ilde 22 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Zanlıların yakalanmasına yönelik çalışma devam ediyor. FETÖ’nün kripto yapılanmasına yönelik soruşturma çerçevesinde Malatya merkezli 10 il ve KKTC’de düzenlenen operasyonda gözaltına alınan muvazzaf subayların sayısı da 18’e çıktı.

#FETÖ
#Muzavvaf
#Gözaltı
6 yıl önce