
Gazeteci Nevşin Mengü, Tunus'ta yaşanan darbeyi 'alkışlayan' bir paylaşımda bulundu. Bir tweet atan Mengü, "Tunus'ta İslamcı En Nahda hükümeti Cumhurbaşkanı tarafından feshedildi. Dün geceki kutlamanın sembol fotoğraflarından biri" ifadelerini kullandı.
Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, meclisin tüm yetkilerini dondurduğunu, milletvekillerinin dokunulmazlığını askıya aldığını belirterek, mevcut Başbakan Meşişi'yi görevden aldığını ve kendi atayacağı bir başbakanla yürütmeyi devralacağını açıklamıştı.
Tunus'ta yaşananlar sonrası sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan gazeteci Nevşin Mengü, darbeyi alkışlayan ifadeler kullandı.
"SEMBOL FOTOĞRAFLARDAN BİRİ"
HATALARI GÖZLERDEN KAÇMADI
Mengü'nün paylaşımındaki bilgi hataları dikkatlerden kaçmadı. Mengü, Nahda Haraketi'nin hükümette olduğunu savundu. Oysa hareketin lideri Gannuşi Meclis başkanlığı yapıyor.










