|

Öğretmenden öğrenciye 'taklit' dayağı

Bursa'nın İznik ilçesinde, Sosyal Bilgiler Öğretmeni A.Ç., tarafından dövüldüğü öne sürülen 11 yaşındaki B.C.'nin babası Barbaros C.., savcılığa suç duyurusunda bulundu. Burnunda çatlak tespit edilen öğrenciye 15 gün rapor verildi.

Yeni Şafak
14:12 - 10/12/2014 Çarşamba
Güncelleme: 12:14 - 10/12/2014 Çarşamba
DHA

İznik'te bulunan Selçuk Ortaokulu 6-B sınıfı öğrencisi B.C, iddiaya göre önceki gün kendisini taklit ettiği gerekçesiyle Sosyal Bilgiler Öğretmeni A.Ç. tarafından dövüldü. Hastaneye kaldırılan B.C.'nin burnunda çatlak olduğu tespit edildi, 15 gün iş göremez raporu verildi. B.C., olayı şöyle anlattı:


"Öğretmenimiz bizi sürekli dövüyordu. Sonra da gülüyordu. O gün kendisi kitabın yapraklarını çeviriyordu. Tesadüfen ben de ders kitabımı inceleyip yapraklarını çeviriyordum. Kendisini taklit ettiğimi sanarak yumruk ile burnuma ve gözüme vurdu. Kafamı duvara çarptı. Bunu ise arkadaşlarımın gözleri önünde yaptı. Yüzüm kan içersinde yanında müfettişler bulunan okul müdürünün yanına gittim. Oradan diğer öğretmenlerimiz beni odalarına alıp, burnuma tampon yaptılar. Ardından haber verdikleri babam okula gelip beni hastaneye götürdü" dedi.


Oğlunun öğretmeni tarafından dövüldüğünü öğrenince hemen okula gittiğini, çocuğunu daha sonra hastaneye kaldırdıklarını söyleyen Barbaros C., "Çocuğuma 15 gün iş göremez raporu verdiler. Öğretmen hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundum. Milli Eğitim İlçe Müdürlüğü'ne kendisini şikayet ettim. Olayın sonuna kadar takipçisi olacağım. Asla peşini bırakmayacağım" dedi.


İznik İlçe Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Semerci ise soruşturma açtıklarını belirterek, "Olay detaylı bir şekilde inceleniyor. Öğrencinin öğretmeninin taklidini yaptığı söyleniyor" dedi.

 
#bursa
#öğretmen
#öğrenci
#dayak
#öğretmen dayağı
9 yıl önce