|

Oktay ve Çavuşoğlu Yeni Zelanda'ya gidiyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Yeni Zelanda'ya gidiyor.

Yeni Şafak
17:59 - 15/03/2019 Cuma
Güncelleme: 21:33 - 15/03/2019 Cuma
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeni Zelanda Devlet Başkanı Dame Patsy Reddy ile bu ülkede iki camiye yönelik terör saldırısı dolayısıyla telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan,
Yeni Zelanda Devlet Başkanı Reddy'i telefonla arayarak Christchurch şehrindeki 2 camide 49 kişinin katledildiği,
48 kişinin de yaralandığı terör saldırısını tüm Müslümanlar adına lanetledi.
Erdoğan, Reddy ile yaptığı konuşmada "
Bunun arkasındaki terör gruplarının meydana çıkarılması da inanıyorum ki Yeni Zelanda'yı ciddi manada rahatlatacaktır. Ben Başkan Yardımcımı ve Dışişleri Bakanımı bir heyetle birlikte Yeni Zelanda'ya gönderiyorum. Onlarla birlikte yeni yol haritasını belirleme noktasında bir değerlendirme yaparsanız bu da çok çok isabetli olacaktır. Özgürlükler ülkesi Yeni Zelanda'ya bir gölge düşürülmesini asla istemeyiz.
" ifadelerini kullandı.

Bakanlık'tan açıklama

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Erdoğan'ın talimatı uyarınca Oktay ve Çavuşoğlu'nun Yeni Zelanda'ya gideceği bildirildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"
Cumhurbaşkanı Yardımcımız Fuat Oktay ile Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu, Yeni Zelanda'nın Christchurch şehrinde iki camiye yönelik gerçekleştirilen terörist saldırılarıyla ilgili Cumhurbaşkanımızın taziyelerini iletmek, İslamofobi ve yabancı düşmanlığına karşı ortak kararlılığımızı vurgulamak ve bu menfur terör saldırıları karşısında Yeni Zelanda ile dayanışma sergilemek amacıyla Cumhurbaşkanımızın talimatları uyarınca Yeni Zelanda'ya ziyaret gerçekleştireceklerdir.
"

Yeni Zelanda'nın Christchurch kentinde cuma namazı esnasında on dakika arayla 2 camiye yapılan silahlı terör saldırılarında 49 kişi yaşamını yitirmişti.

#Son dakika
5 yıl önce