|

Özgür Demirtaş 'Karadeniz'de doğalgaz bulundu' iddialarını hazmedemedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Cuma günü milletimize müjde vereceğim” sözleri Türkiye’nin iki gündür en çok konuştuğu konulardan oldu. Reuters haber ajansı, dün iki Türk yetkiliye dayandırdığı haberinde 'Karadeniz'de bulunan Tuna 1 kuyusunda doğalgaz bulunduğunu' iddia etti. Gündeme bomba gibi düşen iddiayı hazmedemeyenler de oldu. Prof. Dr. Özgür Demirtaş, sosyal medya hesabından bu tarihi gelişmeyi itibarsızlaştırmak için "Dünyanın en büyük enerji rezervlerine sahip olan Venezuela’da, bir Bidon Petrol, bir tane Damak Çikolata bile etmiyor..." ifadelerini kullandı.

09:13 - 21/08/2020 Cuma
Güncelleme: 10:34 - 21/08/2020 Cuma
Yeni Şafak
Prof. Dr. Özgür Demirtaş
Prof. Dr. Özgür Demirtaş

Türkiye'nin merakla beklediği müjdeli haber bugün saat 15.00'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacak. Milyonların heyecanla beklediği haber hakkında dün İngiliz haber ajansı Reuters'ın çok konuşulan bir iddia ortaya atmıştı. İki Türk yetkiliye dayandırılan haberde “Karadeniz'de bulunan Tuna 1 kuyusunda doğalgaz bulunduğunu" öne sürülmüştü.

Kullanıcılardan tepki yağdı

Bu gelişmeleri hazmedemeyenlerden biri de Prof. Dr. Özgür Demirtaş oldu. Demirtaş Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "
Dünyanın en büyük enerji rezervlerine sahip olan Venezuela’da, bir Bidon Petrol, bir tane Damak Çikolata bile etmiyor...
" ifadelerini kullandı. Demirtaş'ın paylaşımına kullanıcılardan tepki topladı.

Kendisiyle çelişen ifadeleri ortaya çıktı

Ancak Demirtaş'ın geçtiğimiz haftalarda yaptığı bir paylaşım kendisiyle çeliştiğini ortaya koydu. Türkiye'nin elektrik ve doğalgazı dolarla aldığını, dışa bağımlılığın ortadan kalkması gerektiğini işaret eden Demirtaş, "Dolarla işimiz var:1) İhracat yapmak için dışarıdan aldığımız tüm Ara Mallar Dolarla. 2) Elektrik Dolarla. 3) Doğalgaz Dolarla. 4) Yediğimiz gıdaların tohumları Dolarla. 5) Gübre Dolarla." tweet'ini atmıştı.



#KAradeniz
#petrol
#doğalgaz
#özgür demirtaş
4 yıl önce