|

Pansiyonda dehşet

Altında metro çalışması yapılan iki katlı bir pansiyon çöktü. Daha önce de depremden zarar gören binanın enkazı altında kalan 2 kişi ölürken, 3 bina ve 4 işyeri de çöktü.

Yeni Şafak
00:00 - 20/09/2001 Perşembe
Güncelleme: 16:21 - 17/05/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

İstanbul Aksaray'da, metro ve kazı çalışmalarının yapıldığı bölgede, 3 bina ve 4 işyeri ile bir pansiyon çöktü. Binanın enkazı altında kalan 2 kişi öldü, 4 kişinin kurtarılmasına çalışılıyor. Aksaray'daki Çınar Pansiyonu dün akşam çöktü. Yaklaşık 50 kişinin kaldığı pansiyondakilerin büyük çoğunluğu, itfaiye, sivil savunma ve AKUT ekiplerinin çalışmaları sonucu enkaz altında çıkarıldı. Kurtarma çalışmalara eğitilmiş köpekler de katıldı.

Vali Çakır ve Gürtuna olay yerinde

Bölgede incelemelerde bulunan İstanbul Valisi Erol Çakır, 7 kişinin kurtarılması çalışmalarının sürdüğünü belirtti. İstanbul Metrosu'nun kazı ve inşaat çalışmalarının yapıldığı olay bölgesinde 3 bina ve 4 işyeri ile 1 pansiyonda çökme meydana geldiğini anlatan Vali Çakır, bazı binaların da bu olaydan etkilendiğini, binaların çökmesinden önce 30 kişinin tahliye edildiğini belirtti.

İstabul Büyükşehir Blediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna da olay yerindeydi. Gürtuna, çöküntülerin metro ile ilgili olup olmadığıın kesinlik taşımadığını söyledi.

Yaralılar hastanelerde

Haseki ve İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi hastanelerine kaldırılan dördü İran uyruklu 18 kişinin kimlikleri de belli oldu. Haseki Hastanesi'ne kaldırılan ve ayakta tedavi gördükten sonra taburcu edilen yaralıların isimleri şöyle:

Sibel Çınar (20), Ayşe Çınar (30), Seda Çınar (1), Murat Çınar (23), Gamze Çınar (3), Emine Çınar (20), Ali Çınar (34), Mehmet Çınar (28), Gülden Ateş (19), Halil İbrahim Ateş (23), Hüseyin Ateş (1) ile İran uyruklu Umut İrani (19), Benzur Mensuri (26), Seyit Hüseyin (19) ve Seyit Hasan (23).

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ise Mehmet, Hatice ve Ayşegül Ateş'in tedavi gördüğü belirtilerek, yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi. Olayda yaralananlardan Çınar ailesi bireylerinin Çınar Pansiyonu'nun bitişiğinde çöken binada kaldıkları, Ateş ailesinin de misafir olarak yanlarında bulunduğu, İran uyrukluların pansiyonda kaldığı öğrenildi. Aksaray'da çöken pansiyonun sahibi Ali Çınar, gece yarısı yağmurun yağıp yağmadığına bakmak için pencereye çıktığını belirterek, bu sırada 2 katlı binadan çatırtı sesi duyunca çökeceğini anlayarak, pansiyonda kalanları uyandırdığını ve faciayı önlediğini söyledi.

Bu arada polisin uyarısıyla, dün saat 05.45 ve 05.55'te Sirkeci'den Halkalı'ya hareket edeh 2 banliyö treninin seferi herhangi bir titreşim oluşturmaması için iptal edildi. Olay yerine giden DDY mühendislerinin yaptıkları incelemeler sonucu 30 kilometre hızı geçmemek şartıyla tren seferlerinin başlatılması kararlaştırıldı.

Deprem oluyor zannına kapıldılar

Enkaz altından hafif yaralı olarak kurtarılan Romanya doğumlu Seyit Hasan, olay sırasında pansiyonun orta katında kaldığını anlatarak, "Gürültü duyduk. Deprem oluyor sandım. Koşmaya başladım. Tavan birden çöktü. Benim şansım varmış, tırmanarak üst kata çıktım. Daha sonra bizi oradan çıkardılar" dedi.

Elinden yaralandığı için Haseki Hastanesi'ne götürüldüğünü ve tedavisi yapıldıktan sonra taburcu olduğunu belirten Hasan, göçük altında başka kalan kimsenin olup olmadığını sorduğunu ve bazı kişilerin kendisine cevap verdiğini bildirdi. Hamallık yaptığını ve çöken pansiyonda genellikle çevrede çalışan kişilerin kaldığını ifade eden Hasan, 2-3 hafta önce binada çatlaklar gören pansiyon sahibinin yetkilileri uyardığını, ancak gelen uzmanların kolon ve kirişlerin sağlam olduğunu söylediklerini kaydetti.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
23 yıl önce