|

PKK’ya yaz darbesi

Terör örgütü YPG/PKK’ya yönelik bu yılın yaz dönemini kapsayan haziran, temmuz ve ağustos aylarında yurt içi ve dışında düzenlenen operasyonlarda 760 terörist etkisiz hale getirildi. Irak’ın kuzeyi ve Kandil’e yönelik son aylarda düzenlenen hava harekatları ve operasyonlarda 400’e yakın terörist öldürüldü.

Haber Merkezi
04:00 - 12/09/2018 Çarşamba
Güncelleme: 03:31 - 12/09/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Operasyonlarda 760 terörist etkisiz hale getirildi
Operasyonlarda 760 terörist etkisiz hale getirildi

Türkiye'nin barış, huzur ve güvenliğini bozmak için sivilleri, çocukları ve bebekleri dahi hedef almaktan çekinmeyen terör örgütü YPG/PKK'ya yönelik haziran, temmuz ve ağustosu kapsayan 3 ayda yurt içi ve dışında düzenlenen operasyonlarda 760 terörist etkisiz hale getirildi. Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatı, güvenlik korucularının da desteğiyle ülkenin huzuru ve kardeşliğini bozmaya çalışan, bebekleri dahi hedef almaktan çekinmeyen terör örgütlerine yönelik amansız takip ve operasyonlarına kararlılıkla devam ediyor.

ARALIKSIZ OPERASYON

Şehir merkezi ve kırsal demeden gece gündüz PKK'lı teröristlerin peşini bırakmayan, haftalarca arazide kalan güvenlik güçleri, yaz döneminde de yoğun operasyonlar gerçekleştirdi. Kış ve bahar aylarında kırsalı YPG/PKK'ya adeta dar eden güvenlik güçleri, yaz döneminde de kararlılıkla yürütülen operasyonlarla bölücü terör örgütüne ağır darbe vurdu. Teröristlerin peşini bırakmayan güvenlik güçleri, yurt içi ve dışındaki hava ve kara operasyonlarını aralıksız sürdürdü.

GENÇLİK YAPILANMASI ÇÖKTÜ

1 Haziran-31 Ağustos'u kapsayan yaz aylarındaki operasyonlarda, aralarında örgütün sözde üst düzey sorumlularının da yer aldığı 760 terörist etkisiz hale getirildi. Eli kanlı PKK ve örgütün gençlik yapılanmasına yönelik pek çok ilde düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 775 zanlıdan HDP ve DBP'li yöneticilerin de aralarında bulunduğu 180'i tutuklandı.

ELEBAŞLARI ÖLDÜRÜLDÜ

Doğu ve Güneydoğu kırsalında hava ve kara operasyonlarıyla teröristlere hem personel hem de ciddi lojistik kayıp yaşatan güvenlik güçleri, düzenlediği operasyonlarla örgütün birçok sözde sorumlusunu da etkisiz hale getirdi. Etkisiz hale getirilen terörisler arasında İçişleri Bakanlığı'nın Aranan Teröristler Listesi'nde yer alan çok sayıda terörist de yer aldı.

  • Karadeniz’de bozgun
  • PKK’nın sözde Karadeniz bölge sorumlusu “Zeynel” kod adlı Mehmet Yakışır, 15 Temmuz’da düzenlenen operasyonla etkisiz hale getirildi. Giresun ve Gümüşhane kırsalındaki operasyonlarda PKK’nın Karadeniz açılım grubuna büyük darbe vuruldu.

Kandil mezar oldu

Terör örgütünün yuvası konumundaki Kandil’de bulunan hedeflere hava harekatları düzenleyen TSK, bölgedeki PKK hedeflerini gece gündüz ateş altında tutarak örgüte ağır darbe vuruyor. Irak’ın kuzeyi ve Kandil’e yönelik son aylarda düzenlenen hava harekatları ve operasyonlarda 400’e yakın terörist etkisiz hale getirildi, terör örgütüne ait sığınak, barınak, silah mevzisi ve mühimmat deposu olarak kullanılan hedefler imha edildi.


İntikamı alındı

Ağrı Doğubayazıt'ta etkisiz hale getirilen 2 PKK'lı teröristin, Piyade Teğmen Celal Dağlı'nın şehit edilmesi olayını gerçekleştiren grubun içerisinde oldukları belirlendi. Öldürülen teröristlerin 'Mazlum Agir' kod adlı Savaş Dora ve 'Hogir' kod isimli Sinan Karagülle olduğu belirlendi.

#PKK
#Terör
#Operasyon
6 yıl önce