|

Saadet'ten altılı masaya mesaj: Ortak aday Temel Karamollaoğlu olsun

Cumhurbaşkanı adayı konusunda kafaların karışık olduğu altılı masada sular durulmuyor. Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisini aday ilan ettirme hamlesine İyi Parti karşı çıkınca diğer partiler de tavırlarını göstermeye başladı. Altılı masa üyesi Saadet Partisi'nden de Temel Karamollaoğlu çıkışı geldi. Milli Gazete, Saadet Partisi Milletvekili Abdülkadir Karaduman'ın "Hem kendi partim hem de Milli İttifakı adına genel başkanım Temel Karamollaoğlu’nun cumhurbaşkanı adayı olması gerektiği kanaatindeyim" şeklindeki sözlerini öne çıkaran bir haber yayınladı. Meral Akşener, geçtiğimiz günlerde katıldığı yayında "masanın noter olma görevi yok" ifadelerini kullanmıştı.

16:28 - 1/10/2022 Cumartesi
Güncelleme: 16:04 - 2/10/2022 Pazar
Yeni Şafak
Saadet Partisi Gençlik Kolları Başkanı ve Konya Milletvekili Abdülkadir Karaduman
Saadet Partisi Gençlik Kolları Başkanı ve Konya Milletvekili Abdülkadir Karaduman

Kemal Kılıçdaroğlu'nun altılı masanın ortak adayı olma girişimleri İyi Parti cephesinde karşılık bulmayınca diğer partiler de tepkilerini göstermeye başladı. Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdülkadir Karaduman, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nu cumhurbaşkanı adayı olarak görmek istediğini açıkladı.

"GÖNLÜMDEN GEÇEN ADAY KARAMOLLAOĞLU"

İçerik üreticisi Adem Metan'ın YouTube kanalına röportaj veren Abdülkadir Karaduman şunları söyledi: "Her siyasetçinin gönünde yatan aday, kendi partisinin genel başkanıdır. Ben de bir Saadet Partili olarak, gönlümden geçen, hem kendi partim hem de Milli İttifakı adına genel başkanım Temel Karamollaoğlu’nun cumhurbaşkanı adayı olması gerektiği kanaatindeyim."

Karamollaoğlu'nun neden cumhurbaşkanı adayı olması gerektiğine de değinen Karaduman, "Hem bilge kişiliğiyle hem siyasi tecrübesiyle, hem Türkiye’deki bürokrasi geleceğine dair yatkınlığıyla, birikimiyle, her toplum kesimiyle çok rahat ilişki kurabilme kabiliyetiyle birlikte, kendisinin aday olması gerektiği kanaatinde olan insanlardan sadece biriyim" dedi.

Karaduman'un açıklamaları Saadet Partisi'nin yayın organı Mili Gazete tarafından da öne çıkarıldı.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıkıp, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş isimlerini ortaya atması altılı masanın ikinci tur görüşmeleri öncesinde siyasi kriz olarak değerlendiriliyor. Akşener, geçtiğimiz günlerde katıldığı yayında altılı masa için "masanın noter olma görevi yok" ifadelerini kullanmıştı. Kılıçdaroğlu da bu açıklamalar üzerine önceki gün Akşener ile görüşmeye gitti. Yaklaşık iki saat görüşen liderlerin sonrasında açıklama yapmaması, CHP ve İyi Parti arasındaki aday krizinin devam ettiği şeklinde yorumlanıyor.



#Saadet Partisi
#Temel Karamollaoğlu
#Abdülkadir Karaduman
1 yıl önce