|

Salatalık vurgunu

Televizyon kanalları ve internet siteleri üzerinden reklam vererek kaçak cep telefonu satan şebekeye baskın düzenlendi. Maltepe’de yapılan operasyonda 15 bin adet kaçak cep telefonu ele geçirilirken, şebeke üyelerinin bazı müşterilerine de cep telefonu yerine salatalık gönderdikleri ortaya çıktı

Yusuf Doğan
15:32 - 13/01/2015 Salı
Güncelleme: 18:22 - 13/01/2015 Salı
Yeni Şafak

İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, radyo, TV kanalları ve internet siteleri üzerinden reklam vererek, binlerce liralık telefonları onda biri fiyatına sattıklarını iddia eden ve bazen de vatandaşlara telefon yerine salatalık gönderen bir şebekeyi yakın takibe aldı. 


ÇAĞRI MERKEZİNE BASKIN

Şebekenin Maltepe’de kaçak cep telefonlarını pazarladıkları “çağrı merkezi’ne” operasyon düzenlendi. Yapılan operasyonda 15 bin adet kaçak cep telefonu, 15 bin adet şarj aleti, 8 bin adet cep telefonu kulaklığı, 4 bin adet cep telefonu bataryası ve 700 adet kol saati ele geçirildi. Düzenlenen operasyonda, şebeke üyesi 6 kişi de gözaltına alındı.


DIŞI GERÇEK İÇİ SAHTE

Şebeke üyelerinin, yurt dışından kaçak olarak getirdikleri taklit ve ucuz telefonları, televizyon ve internet üzerinde verdikleri reklamlarda pahalı cep telefonları gibi tanıtarak müşterilerini dolandırdıkları belirlendi. Şebeke üyelerinin çok sayıda müşterilerine de cep telefonu yerine, cep telefonu kutusuna salatalık koyarak gönderdikleri de tespit edildi. Bu yöntemle cep telefonunu piyasa fiyatından daha ucuza aldığını düşünen müşteri kolayca kandırıldı. Şebeke üyelerinin bu yöntemle yüz binlerce liralık vurgun yaptıkları tespit edildi. Şebeke üyesi 6 kişi hakkında adli işlem başlatıldı.

#istanbul dolandırıcılık
#salatalık dolandırıcılık
#telefon kaçakçılık
9 yıl önce