|

Şehit yakınına küfreden İYİ Partili Lütfü Türkkan'ın görevden alınacağı iddia edildi

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Bingöl'de şehit yakınına ağır bir küfür etmiş, sözleri infiale neden olmuştu. Özür dilemeyen ve sözlerinin çarpıtıldığını iddia eden Türkkan'a tepkiler çığ gibi büyürken, İYİ Partili vekil hakkında istenen ceza belli oldu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener konuyla ilgili sessiz kalmayı tercih ederken, istifa etmeyen Türkkan'ın görevden alınacağı iddia edildi.

10:05 - 7/11/2021 Pazar
Güncelleme: 10:16 - 7/11/2021 Pazar
Diğer
Lütfü Türkkan, şehit yakınına küfür etmişti.
Lütfü Türkkan, şehit yakınına küfür etmişti.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Bingöl programına katılan isimlerden biri olan İyi Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, burada tepkisini dile getiren şehit ağabeyine ağza alınmayacak küfürler etti. Yaşananların kameralara yansıması, olayı Türkiye'nin gündemine taşıdı.


İSTİFA ETMEDİ, AKŞENER SESSİZ

Meral Akşener konuyla ilgili sessiz kalmayı tercih ederken Lütfü Türkkan'ın istifa etmemesi tepkilerin daha da artmasına neden oldu. Milliyetçi bir partide yer alan milletvekilinin şehit ağabeyine küfür etmesi, parti yönetimi tarafından ceza verilmek için yeterli görülmedi.

EN HAFİF CEZAYI ALACAK

Meral Akşener, kamuoyunda tepkileri bir nebze dindirebilmek için Lütfü Türkkan'a verilebilecek en hafif cezayı buldu. ANKA Haber Ajansı’nın İYİ Parti kulislerinden edindiği bilgiye göre, Lütfü Türkkan'ın grup başkanvekilliği görevinden alınacağı öğrenildi.

#İYİ PARTİ
#Meral akşener
#lütfü türkkan
2 yıl önce