|

Şehit yakınlarına atama

Ankara’da 580 şehit yakını, gazi ve gazi yakınının ataması gerçekleştirildi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, “Kamu kurumlarımızda bugüne kadar toplam 39 bin 550 şehit yakını, gazi ve gazi yakınımızı istihdam ettik” dedi.

Haber Merkezi
04:00 - 15/09/2018 Cumartesi
Güncelleme: 04:34 - 15/09/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, şehit aileleri, gazi ve gazi yakınlarıyla birlikte butona bastı.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, şehit aileleri, gazi ve gazi yakınlarıyla birlikte butona bastı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un katıldığı törenle 580 şehit yakını, gazi ve gazi yakınının ataması gerçekleştirildi. Selçuk, Bakanlıkta gerçekleştirilen "Şehit Yakını, Gazi ve Gazi Yakınlarının İstihdamına İlişkin Kura Töreni"nde yaptığı konuşmada, şehit ve gazilerin emanetlerine sahip çıkmak için gayret sarf ettiklerini belirtti. Şehitlerin vatan için korkusuzca mücadele ettiğini ve düşmanın üzerine yürüdüğünü vurgulayan Selçuk, şehitleri ve gazileri sonsuza kadar unutmayacaklarını söyledi.

KAPSAM GENİŞLETİLDİ

Kamuda istihdama 1995 yılında başlandığını anımsatan Selçuk, "Hükümetlerimiz döneminde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla bu hakkın kapsamını sürekli olarak genişlettik. İstihdam hakkı kapsamının genişletilmesinin yanında hak sahiplerinin başvuru ve hak atama süreçlerinde de niteliksel olarak iyileştirmeler gerçekleştirdik. Atamaların yılda iki kez değil sürekli yapılmasını sağladık. Sadece memur ve hizmetli kadrolarına atama yapılmaktayken öğrenim durumuna göre ihraz edilen unvanlara atanmayı sağladık. 45 yaşını geçen hak sahipleri için de istihdam hakkı tanıdık.Hükümetimiz döneminde yapılan yasal düzenlemelerle şehit yakınlarımıza tanınan istihdam hakkını birden ikiye çıkarttık" diye konuştu.

33 BİN 235'E ULAŞTI

"Şehit yakını, gazi ve gazi yakınları için geliştirdiğimiz istihdam politikalarıyla yeni bir vizyon ortaya koymaya çalışıyoruz" diyen Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk şunları kaydetti: "Bu çerçevede kamu kurumlarımızda bugüne kadar toplamda 39 bin 550 şehit yakını gazi ve gazi yakınımızı istihdam ettik.2002 yılına kadar bu kapsamda 6 bin 315 vatandaşımıza istihdam hakkı sağlamışken, hükümetlerimiz döneminde bu sayı genişletilerek 33 bin 235 rakamına ulaştı."

Şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarının vakur duruşunun Türk milletinin gurur ve cesaret vesilesi olduğunu vurgulayan Selçuk, onların yanında olmaya devam edeceklerini belirtti. Bakan Selçuk daha sonra 580 şehit yakını, gazi ve gazi yakınının atamalarına ilişkin noter huzurundaki kura çekimini başlattı. Şehit yakınları, gazi yakınları ve gazilerin görev yerlerinin belirlendiği törende duygu yüklü anlar da yaşandı.

  • Özel öğrenci statüsü hakkı
  • Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Terörle Mücadele Kanunu kapsamında terörle mücadele ederken ve 15 Temmuz darbe girişimde hayatını kaybedenlerin halihazırda bir yükseköğretim kurumuna kayıtlı eş ve çocuklarına “özel öğrenci statüsü”nde eğitim alabilme hakkı tanıdı. Buna göre, hak sahipleri, kayıtlı oldukları yükseköğretim programı ile aynı şartları sağlayan ve devam edebilecekleri sınıfı bulunan programlara sahip yükseköğretim kurumlarına başvurabilecek. İkinci öğretim programlarında kayıtlı öğrenciler de birinci öğretim programlarına başvuru yapabilecek.
#Şehit
#Şehit yakınları
#Atama
6 yıl önce