|

Selden etkilenen yerleşim yerleri afet bölgesi ilan edildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, selden etkilenen Düzce, Artvin ve Rize’deki birçok yerleşim yerinin AFAD tarafından, “Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi” ilan edildiğini açıkladı. Afet bölgelerinde esnafa yönelik SGK prim ödemesi ve esnaf kredisi geri ödemesi ertelenecek. Eşya zararlarının karşılanması için yardım yapılacak.

16:18 - 26/07/2021 Pazartesi
Güncelleme: 16:50 - 26/07/2021 Pazartesi
DHA
Artvin
Artvin
Selden etkilenen Düzce’nin Akçakoca ilçesine bağlı Esmahanım, Uğurlu ve çevre köylerinin Rize’nin Güneysu ilçesi, Çayeli ilçesinin Büyükköy ve Madenli beldeleri ile köylerinin Rize merkeze bağlı Muradiye ve Salarha beldeleri ve çevre köyleri ile Ardeşen ilçesi Tunca Beldesi ve çevre köylerinin Fındıklı, Kalkandere ve Pazar ilçelerinin, Artvin’in Arhavi ve Murgul ilçeleri, AFAD tarafından,
“Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi”
ilan edildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLADI

Kararı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,
"Rize, Artvin ve Düzce illerimizde meydana gelen sel felaketinin yol açtığı yıkımı ortadan kaldırmak, yaraları sarmak için gereken tüm adımları atmaya devam ediyoruz. Emek veren ilgili tüm kurumlarımıza, tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum"
mesajıyla duyurdu.

VERGİ BORCU ERTELENECEK

Alınan kararlar doğrultusunda, 'Afet Bölgesi' ilan edilen yerlerde, vergi ertelemesi uygulanacak. Esnafa yönelik SGK prim ödemeleri ertelenecek. Eşya zararlarının karşılanması için yardım yapılacak. Esnaf kredilerinin geri ödemeleri ertelenecek. Acil destek paketi hazırlanacak. İşyeri ve araç zararlarının karşılanması için destek sağlanacak.






#cumhurbaşkanı erdoğan
#afad
#afet bölgesi
#sel
#vergi
#esnaf
#ödeme
3 yıl önce
default-profile-img