Başsavcılık Seyhan Avşar ve T24 sitesindeki haber hakkında soruşturma başlattı

00:48, 22/12/2024, Pazar
AA
Başsavcılık Seyhan Avşar ve T24 sitesindeki haber hakkında soruşturma başlattı
Seyhan Avşar ve T24 hakkında 'Terör örgütü propagandası yapmak' suçlamasıyla soruşturma başlatıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, T24'te yayımlanan "Gazeteciler Nazım Daştan ve Cihan Bilgin Suriye'de öldürüldü." başlıklı habere ilişkin harekete geçti. Başsavcılıktan yapılan açıklamada, söz konusu haber ile Avşar'ın sosyal medya paylaşımlarında terör örgütü PKK üyeliği bulunan firari sanıklar Daştan ve Bilgin'in övüldüğü belirtildi. Açıklamada, Avşar ile T24 isimli haber sitesi hakkında "terör örgütü propagandası yapmak" ve "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yaymak" suçlarından resen soruşturma başlatıldığı ifade edildi.

Gazeteci
Seyhan Avşar
ile T24 isimli haber sitesi hakkında "
terör örgütü PKK üyeliği bulunan firari sanıklar övüldüğü
" gerekçesiyle resen soruşturma başlatıldı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı
ndan yapılan açıklamada, T24 haber sitesinde yayımlanan "
Gazeteciler Nazım Daştan ve Cihan Bilgin Suriye'de öldürüldü.
" başlıklı haber ile gazeteci Seyhan Avşar'ın sosyal medya paylaşımlarında
terör örgütü PKK
üyeliği bulunan firari sanıklar Daştan ve Bilgin'in övüldüğü belirtildi.

Resen soruşturma başlatıldı

Avşar'ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "
gazetecilik faaliyetleri ve gazeteci kimlikleri nedeniyle öldürüldükleri
" şeklinde yanıltıcı bilginin yayıldığının tespit edildiği aktarılan açıklamada, konuya ilişkin "
terör örgütü propagandası yapmak
" ve "
halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yaymak
" suçlarından
resen soruşturma
başlatıldığı ifade edildi.

Haklarında PKK üyeliğinde yakalama kararları var

Bu arada,
Cihan Bilgin
hakkında
Mardin Sulh Ceza Hakimliği
nce "
PKK/KCK-PYD/YPG silahlı terör örgütüne üye olmak
" suçundan yakalama kararı olduğu öğrenildi.
Nazım Daştan
hakkında ise
Gaziantep 2. Ağır Ceza Hakimliği
nce "PKK/KCK-YPG/YDG-H silahlı terör örgütüne üye olmak" suçu ile "
PKK/KCK terör örgütü propagandası yapmak
"tan 5 farklı yakalama kararı olduğu, ayrıca "PKK/KCK silahlı terör örgütü kurma ve yönetme" ile "terör örgütüne üye olmak" suçlarından da 6 adli kaydı bulunduğu kaydedildi.

TSK'ya 'terör örgütü' iftirası atmıştı: Özlem Gürses hakkında ev hapsi kararı
Gündem
TSK'ya 'terör örgütü' iftirası atmıştı: Özlem Gürses hakkında ev hapsi kararı
19 ilde PKK/KCK'ya 'GÜRZ-30' operasyonu: 40 terör örgütü mensubu yakalandı
Gündem
19 ilde PKK/KCK'ya 'GÜRZ-30' operasyonu: 40 terör örgütü mensubu yakalandı

Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026