|

Sıra vitrinde

Tartışmalı kurultayda yeniden başkanlığa seçilen ve terör destekçilerini Parti Meclisi'ne taşıyan Kılıçdaroğlu, vitrin için kolları sıvadı. Dış politikada Çeviköz, ekonomide ise Öztrak'ın isimleri gündemde.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/02/2018 Çarşamba
Güncelleme: 08:16 - 7/02/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Faik Öztrak - Ünal Çeviköz
Faik Öztrak - Ünal Çeviköz

CHP’de gözler, terör örgütü PKK’ya arka çıkan ve terörist cenazesine katılan isimleri Parti Meclisi’ne (PM) taşıyan Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun belirleyeceği MYK’da. 36. Olağan Kurultay’ını tamamlayan CHP’de PM’ye seçilenlerin arasından Merkez Yürütme Kurulu belirlenecek.

TERÖR SEVİCİLERE YER VERECEK Mİ?

Partisinin yeni vitrini için çalışma yapan Kemal Kılıçdaroğlu, PM listesinin kesinleşmesinin ardından yeni yakın çalışma arkadaşlarını bu hafta içerisinde açıklayacak. Terör örgütü PKK/PYD’yi savunan, şehitleri aşağılayan ve ÖSO’ya hakaret eden isimleri partisinin en yetkili organına taşıyan Kılıçdaroğlu’nun bu isimlere MYK’da görev verip vermeyeceği merak konusu oldu.

ÖZTÜRK YILMAZ'A TEPKİ VAR

Kulislerde, Kılıçdaroğlu’nun yeni MYK’sında, Seyit Torun, Bülent Tezcan, Haluk Koç, Veli Ağababa, Lale Karabıyık, Çetin Osman Budak gibi isimlerin yerini koruyacağı belirtiliyor. Kılıçdaroğlu’nun ekonomiden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu’nun yerine anahtar listesinde bulunan FaikÖztrak’ı yeni takımına alacağı belirtilirken, dış politikadan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz’ın yerine ise yine anahtar listesinde yer verdiği emekli büyükelçi Ünal Çeviköz’ü getirmesi bekleniyor. Kılıçdaroğlu’nun bu kararında ÖSO’yu terör örgütü El Kaide ile bir tutan Öztürk Yılmaz’a tabandan gelen tepkilerin etkili olduğu belirtiliyor.

YPG’Yİ ÖVEN İSİM MYK’DA

Terör örgütü YPG’yi öven açıklamalar yapan Selin Sayek Böke’nin ismi de genel başkan yardımcıları arasında geçiyor. Kılıçdaroğlu’nun geçtiğimiz yıl CHP yönetimini eleştirerek parti yönetiminden istifa eden Böke’den vazgeçmediği belirtiliyor. Bunun nedeni ise Kılıçdaroğlu’nun Böke’yi parti yönetimine alarak onunla birlikte manifesto yayınlayan ekibi kontrol altında tutmak isteği olarak dile getiriliyor.

ESKİ TÜFEKLER VİTRİNDE

Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesinde yer almadığını öğrenince PM adaylığını geri çeken Kamil Okyay Sındır’dan boşalan Genel Sekreterlik koltuğuna ise sürpriz bir isim bekleniyor. Sındır’ın yerine partinin eski tüfeklerinden ve ulusalcı kanadı temsil eden Hakkı Süha Okay’ın ismi konuşuluyor.


Encü'nün vekilliği düştü

TBMM'de okunan Başbakanlık Tezkeresi'yle HDP Milletvekili Ferhat Encü'nün milletvekilliği düşürüldü. Tezkerede, Encü'nün terör örgütü propagandasından hüküm giydiğine dair mahkeme kararının kesinleştiği ve bunun anayasaya göre milletvekilliği seçilmesine engel oluşturduğu belirtildi. Encü hakkında iki ayrı dosyadan verilen 4 yıl 7 ay hapis cezası onaylanmıştı. Daha önce Figen Yüksekdağ, Nursel Aydoğan, Besime Konca’nın kesinleşmiş cezaları nedeniyle, Leyla Zana'nın da devamsızlık nedeniyle vekilliği düşürülmüştü.

#CHP
#HDP
#Ünal Çeviköz
#Faik Öztrak
6 yıl önce