|

Antalya Aksu'daki orman yangını kontrol altına alındı

Antalya’nın Aksu ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı. Yangında 1.5 hektarlık alan zarar gördü. Yangına Orman Genel Müdürlüğüne ait 7 arazöz, 5 ilk müdahale aracı, bir dozer, 3 yangın söndürme helikopteri, bir uçak, Büyükşehir Belediyesine ait 4 arazöz ve 40 yangın işçisi müdahale etti.

12:38 - 22/07/2020 الأربعاء
Güncelleme: 14:42 - 22/07/2020 الأربعاء
DHA
Aksu'daki yangına, söndürme uçakları da müdahale etti.
Aksu'daki yangına, söndürme uçakları da müdahale etti.

Aksu ilçesine bağlı Yurtpınar Mahallesi Belen mevkisindeki çalılık alanda saat 11.00 sıralarında başlayıp, hızla yayılarak ormana sıçrayan yangın, havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alındı.

Rüzgarın etkisiyle büyüyünce uçak havalandı

Kırsal alanda başlayıp, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen yangına Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 7 arazöz, 5 ilk müdahale aracı, bir dozer,
3 helikopter, bir uçak
ile 10 teknik eleman, 40 yangın işçisi ve Büyükşehir Belediyesi'ne ait 4 itfaiye aracı müdahale etti. Yangın saat 12.30 sularında tamamen kontrol altına alınırken, soğutma çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

Akşener 'yok' demişti

  • İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Gelibolu'da çıkan yangın üzerinden hükümeti eleştirmişti. Yangın söndürme helikopterleri ve uçaklarıyla mücadele edilen afetle ilgili Akşener,
    "Geçen seneki yangınlardan yine ders almak yok. Yangın söndürme uçaklarını alacak para yok.
    Allah bunları ıslah etsin" ifadelerini kullandı.

"Bir anda her yeri alevler sardı"



Mahalle halkından Süleyman Kurtan, "Nasıl çıktığını bilmiyoruz. Bir anda her yeri alevler sardı, yanmaya başladı. Ekiplere haber verdik. Her yer alev alev yanmaya başladı. Ekipler geldi, söndürmeye çalışıyor. Burada sürekli yangın çıkıyor, nedenini bilmiyoruz.
Tek sevincimiz can ve mal kaybı olmaması.
Bir köylünün ağılında küçük bir zarar oldu. Onun haricinde bir şey olmadı" dedi.
#Aksu
#Antalya
#Orman yangını
٪d سنوات قبل